Κοροναϊός: «Φυλακισμένοι» στο κρουαζιερόπλοιο - Συγκλονίζει η μαρτυρία Ελληνοαμερικανίδας

Κοροναϊός: «Φυλακισμένοι» στο κρουαζιερόπλοιο - Συγκλονίζει η μαρτυρία Ελληνοαμερικανίδας Facebook Twitter
0

Συγκλονίζει η μαρτυρία Ελληνοαμερικανίδας που είναι εγκλωβισμένη με τον σύζυγό της στο κρουαζιερόπλοιο, Diamond Princess, λόγω του κοροναϊού στην Ιαπωνία.

Ειδικότερα, «φυλακισμένοι» παραμένουν περισσότεροι από 3.500 επιβάτες και το πλήρωμα του κρουζιερόπλοιου Diamond Princess που έχει αγκυροβολήσει στο λιμάνι της Γιοκοχάκα, στην Ιαπωνία, μετά από τα κρούσματα κοροναϊού που εντοπίστηκαν.


Ανάμεσα στους επιβάτες βρίσκεται μια Ελληνοαμερικανίδα δικηγόρος μαζί με τον σύζυγό της, οι οποίοι περιγράφουν την καμπίνα τους ως «φυλακή» καθώς, λόγω της καραντίνας δεν τους επιτρέπεται να βγουν έξω. «"Έχουμε δεσμοφύλακα. Οι ιαπωνικές αρχές αυτό μας λένε να κάνουμε» είπε η Κατρίν Κοντέκας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Όπως είπε, «Οι υγειονομικές αρχές της Ιαπωνίας ανέβηκαν στο πλοίο και άρχισαν να μας περνούν από κόσκινο έναν έναν. Δεν αφήνεις το δωμάτιό σου. Αυτό είναι ο κόσμος σου για τις επόμενες δύο εβδομάδες, μας είπαν. Οπότε μετράω αντίστροφα... Και αυτό λέω κάθε μέρα στον εαυτό μου και ανυπομονώ. Λέω ότι άλλη μια μέρα πέρασε και θα μπορέσω να φύγω από αυτό το πλοίο».

«Υπάρχει αδιαμφισβήτητα η αίσθηση του περιορισμού. Δεν έχουμε επαφή με τους άλλους επιβάτες και το πλήρωμα που φέρνει στην καμπίνα μας το φαγητό και τα άλλα αντικείμενα φορά εξοπλισμό ασφαλείας» ανέφερε ο σύζυγος της Ελληνοαμερικανίδας, Μάθιου Σμιθ. «Υπάρχουν άτομα που καταλαβαίνουμε ότι θέλουν να φύγουν. Έχουν πολύ μικρότερες καμπίνες από τη δικιά μας. Η δική μας έχει πρόσβαση σε μπαλκόνι οπότε μπορούμε να αναπνεύσουμε καθαρό αέρα», πρόσθεσε.

Την Κυριακή αναμένεται να φτάσει στην Ιαπωνία αεροσκάφος από τις ΗΠΑ για να μεταφέρει τους Αμερικάνους, ωστόσο το ζευγάρι αποφάσισε να μην επιβιβαστεί προκειμένου να μην περάσει ξανά την διαδικασία της καραντίνας και να προστατευτεί από τον ιό.

Σημειώνεται ότι περισσότερα από 200 άνθρωποι στο κρουζιερόπλοιο έχουν μολυνθεί από τον κοροναϊό και έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Η καραντίνα αναμένεται να λήξει στις 19 Φεβρουαρίου.

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ