Ο Renzo Piano σχεδιάζει τρία ελληνικά νοσοκομεία - Πρότζεκτ 400 εκατ. ευρώ για την Υγεία

Ο Renzo Piano σχεδιάζει τρία ελληνικά νοσοκομεία - Πρότζεκτ 400 εκατ. ευρώ για την Υγεία Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Το πρότζεκτ 400 εκατομμυρίων ευρώ για την Υγεία συζητήθηκε σήμερα στην εκδήλωση «Πρωτοβουλία για την Υγεία», που διοργανώθηκε από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το πρόγραμμα προβλέπει τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τον εξοπλισμό τριών νέων νοσοκομείων, του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης και του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Την αρχιτεκτονική των τριών νέων νοσοκομείων έχει αναλάβει ο διάσημος αρχιτέκτονας Renzo Piano, που είχε σχεδιάσει και το ΚΠΙΣΝ, προκειμένου οι χώροι νοσηλείας να είναι υψηλής αισθητικής και σωστά ενταγμένοι στο περιβάλλον κάθε περιοχής.


Τα νέα νοσοκομεία θα ανήκουν στο ΕΣΥ, αλλά θα έχουν διοικητική ευελιξία και αυτοτέλεια. Το κόστος μισθοδοσίας θα βαρύνει το Δημόσιο, όπως και η κατασκευή των έργων υποδομής γύρω από τα νέα νοσοκομεία. Επιπλέον, η πρωτοβουλία προβλέπει την αγορά δύο αεροσκαφών και δύο ελικοπτέρων για τις αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ, την ενίσχυση των προγραμμάτων της Νοσηλευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών αλλά και την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, σε νοσοκομεία του Ηρακλείου, των Ιωαννίνων, της Λάρισας και της Αλεξανδρούπολης.

Ο Renzo Piano σχεδιάζει τρία ελληνικά νοσοκομεία - Πρότζεκτ 400 εκατ. ευρώ για την Υγεία Facebook Twitter
EUROKINISSI

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Η επιλογή αφορά στην παράλληλη και συμπληρωματική λειτουργία κράτους και ιδιωτικών φορέων για την ανταπόκριση σε μεγάλα κοινωνικά ζητούμενα και η αποτελεσματικότητα στο ότι η κυβέρνηση «ξεκλειδώνει» τις δωρεές, προχωρώντας με fast track διαδικασίες για την άρση των γραφειοκρατικών κωλυμάτων.

Ο Renzo Piano σχεδιάζει τρία ελληνικά νοσοκομεία - Πρότζεκτ 400 εκατ. ευρώ για την Υγεία Facebook Twitter
EUROKINISSI

Την επόμενη εβδομάδα ψηφίζεται διάταξη που θα δίνει φορολογικά κίνητρα για τον εθελοντισμό και τα χορηγικά προγράμματα. Θα απαλλάσσει τις δωρεές από το σημερινό καθεστώς του ΦΠΑ (24%) με στόχο να τις μεγιστοποιήσει προς όφελος του πολίτη.

Παράλληλα, σχεδιάζεται ψηφιακή πλατφόρμα, στην οποία τα υπουργεία θα μπορούν να καταγράφουν και να επικαιροποιούν τις ανάγκες τους που δεν καλύπτονται από τον προϋπολογισμό, ενώ τα Ιδρύματα θα καταγράφουν την προσφερόμενη χρηματοδότηση για χορηγίες.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ