Ντύθηκαν δελφίνια και μπήκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής - Διαμαρτυρία για το Ζωολογικό Πάρκο

Ντύθηκαν δελφίνια και μπήκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής - Διαμαρτυρία για το Ζωολογικό Πάρκο Facebook Twitter
2

Μεταμφιεσμένοι ακτιβιστές πραγματοποίησαν παρέμβαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής αντιδρώντας στα θεάματα με δελφίνια στο «Αττικό Ζωολογικό Πάρκο».


Ειδικότερα, ακτιβιστές που ντύθηκαν δελφίνια εμφανίστηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, προκειμένου να στηρίξουν τη συζήτηση που αιτήθηκε η παράταξη «Οικολογική Συμμαχία», με σκοπό να επιβληθεί πρόστιμο στο «Αττικό Ζωολογικό Πάρκο», το οποίο συνεχίζει να διαφημίζει θεάματα με τα συγκεκριμένα θηλαστικά ενώ απαγορεύονται από το νόμο.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της Οικολογικής Συμμαχίας Γ. Δημητρίου, οι κάθε είδους παραστάσεις με συμμετοχή ζώων έχουν απαγορευθεί με τον νόμο 4039 του 2012, με μόνη και ρητή εξαίρεση την ιππική δεξιοτεχνία και τα ιππικά αθλήματα.


Ο ίδιος ήταν μέλος ομάδας που κατήγγειλε το 2017 ότι οργανώνονται θεάματα με δελφίνια: «Επιθεωρητές Περιβάλλοντος πήγαν ως πελάτες, πλήρωσαν εισιτήριο, βιντεοσκόπησαν την παράσταση και κάλεσαν σε απολογία την διοίκηση του πάρκου» πρόσθεσε ο κ.Δημητρίου ενώ την ίδια ώρα οι έξι ακτιβιστές ντυμένοι δελφίνια περιφέρονταν στην αίθουσα ανάμεσα στους περιφερειακούς συμβούλους κρατώντας πλακάτ με αναφορές στις κακές συνθήκες και τα βασανιστήρια που βιώνουν τα συγκεκριμένα ζώα στην αιχμαλωσία.

 
Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Σωστά τέθηκε το θέμα επιτέλους εκεί που πρέπει: στο αρμόδιο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής που δίνει την άδεια για τους ζωολογικούς κήπους. Κύριε Πατούλη θα αφήσετε έναν-δύο υπαλλήλους της Περιφέρειας να σας ρεζιλεύουν, καλύπτοντας την παρανομία του "Ατικού" και λέγοντάς σας ότι "δεν είδαν παραστάσεις"; Οι περισσότεροι επισκέπτες του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου δεν ξέρουν ότι οι παραστάσεις με ζώα απαγορεύονται στην Ελλάδα από το 2012 (νόμος 4039). Ευτυχώς είμαστε και σε κάτι πρωτοπόροι στην Ευρώπη...Όμως τα κέρδη από τις παραστάσεις είναι αρκετά, και δυστυχώς μέχρι τώρα το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο λειτουργεί ως κερδοσκοπική επιχείρηση: εκμεταλλεύεται τα αιχμάλωτα δελφίνια που κάνουν τούμπες για να κερδίσει χρήματα..και φροντίζει να ξεφεύγει διαρκώς από το νόμο...Καμία ενίσχυση της προστασίας των άγριων δελφινιών δεν προσφέρει η ύπαρξη του δελφινάριου του Αττικού Πάρκου...το μόνο που προσφέρουν τα αιχμάλωτα δελφίνια είναι λεφτά στο ταμείο.
Νομίζω είναι μια από τις ελάχιστες φορές που τέτοια πλάσματα καταγράφονται σε βίντεο: διαμαρτύρονται για κάτι ουσιαστικό όπως είναι η επιβολή του νόμου, χωρίς βία και κραυγές, χωρίς να δυσκολεύουν τη ζωή των συναθρώπων τους και με χιούμορ. Μάλλον πρόκειται για νέο, σπάνιο είδος που απελείται με εξαφάνιση!