Η Ελλάδα δεν προσελκύει ταλέντα- Κάτω από Πολωνία και Αζερμπαϊτζάν

Η Ελλάδα δεν προσελκύει ταλέντα- Κάτω από Πολωνία και Αζερμπαϊτζάν Facebook Twitter
Κακές οι επιδόσεις της Ελλάδας στην προσέλκυση ταλέντων (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
0

Κάτω από χώρες όπως η Πολωνία, το Αζερμπαϊτζάν και οι Φιλιππίνες, στη 47η θέση, κατατάσσεται η Ελλάδα στον Δείκτη Ανταγωνιστικότητας Ταλέντων (GTCI).

Πέρυσι η Ελλάδα ήταν στην 45η θέση της σχετικής λίστας, αλλά το 2019 σε αυτή είχαν συμπεριληφθεί 125 χώρες, ενώ φέτος συμμετείχαν 132 χώρες. Στην έκθεση του Παγκόσμιου Δείκτη Ανταγωνιστικότητας Ταλέντου, που πραγματοποιείται από το INSEAD, σε συνεργασία με την Adecco Group και την Google, η Ελλάδα είναι στην 26η θέση από τις 38 χώρες της Ευρώπης.

Χαμηλές είναι οι επιδόσεις της Ελλάδας στον τομέα της προσέλκυσης ταλέντων, ενώ η χώρα μας τα πάει καλύτερα σε ό,τι αφορά τη διατήρηση ταλέντων. Η βαθμολογία σε αυτό τον πυλώνα επηρεάζεται σημαντικά από την περιορισμένη εξωστρέφεια της Ελλάδας συγκριτικά με άλλες χώρες, εξήγησε ο Κωνσταντίνος Μυλωνάς, επικεφαλής του Cluster Ελλάδας- Βουλγαρίας του ομίλου Adecco. Σε ό,τι αφορά τις καλές επιδόσεις στον τομέα της διατήρησης ταλέντων, σημείωσε ότι σχετίζεται με την ολοένα περισσότερη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με την «Καθημερινή».

Στις κορυφαίες θέσεις του Δείκτη Ανταγωνιστικότητας Παγκόσμιου Ταλέντου το 2020 κυριαρχούν οι ευρωπαϊκές χώρες, καταλαμβάνοντας 17 από τις 25 πρώτες θέσεις. Στην κορυφή παρέμεινε η Ελβετία, μπροστά από τις ΗΠΑ και ακολουθούν Σιγκαπούρη, Σουηδία και Δανία. Στον αντίποδα, τελευταία της κατάταξης είναι η Υεμένη.

Σε ό,τι αφορά τις πόλεις, στην κορυφή της προσέλκυσης ταλέντων είναι η Νέα Υόρκη και ακολουθούν Λονδίνο και Σιγκαπούρη. Τη δεκάδα συμπληρώνουν τρεις πόλεις των ΗΠΑ, Σαν Φρανσίσκο (4η), Βοστώνη (5η) και Λος Αντζελες (9η), δύο από την Ευρώπη, Παρίσι (7η) και Μόναχο (10η), και δύο από την Ανατολική Ασία: το Χονγκ Κονγκ (6η) και το Τόκιο (8η), σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ