ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα οι πιο ισχυρές χώρες του κόσμου για το 2020 - Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα οι πιο ισχυρές χώρες του κόσμου για το 2020 - Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα Facebook Twitter
Οι χώρες που φιγουράρουν στην κορυφή της σχετικής λίστας με τις πιο ισχυρές του κόσμου.
0

ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα παρέμειναν οι πιο ισχυρές χώρες του πλανήτη, σύμφωνα με τη σχετική λίστα για το 2020.

Σύμφωνα το Business Insider, οι βαθμολογίες προκύπτουν βάσει της πολιτικής, οικονομικής και στρατιωτικής ισχύος των χωρών. Είναι μέρος δε, ετήσιας έρευνας που δημοσιεύουν τα US News και World Report που αξιολογεί ογδόντα χώρες, με βάση τις απαντήσεις από 21.000 άτομα.

Στην πρώτη θέση ως «η κυρίαρχη οικονομική και στρατιωτική δύναμη του κόσμου» βρίσκονται οι Ηνωμένες Πολιτείες, ακολουθούμενες από τη Ρωσία και την Κίνα.

Την πεντάδα συμπληρώνουν Γερμανία και Βρετανία. Στην έβδομη θέση παραμένει από πέρυσι η Ιαπωνία ως «μία από τις πιο μορφωμένες και τεχνολογικά ανεπτυγμένες χώρες του πλανήτη» ενώ στην 25άδα περιλαμβάνονται άλλες επτά χώρες της Ευρώπης, οι Γαλλία, Ελβετία, Ιταλία, Ισπανία, Σουηδία, Ολλανδία, Νορβηγία.

Η Τουρκία ως «σταυροδρόμι κουλτούρας, χώρας που γεφυρώνει την Ασία με την Ευρώπη» σύμφωνα με το US News παραμένει στη 16η θέση της σχετικής λίστας.

Όσο για την Ελλάδα, τη χώρα με έναν από τους «αρχαιότερους και πιο επιδραστικούς πολιτισμούς της ιστορίας, που δημιούργησε την έννοια της Δημοκρατίας, αλλά και τους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνας, και έθεσε τα θεμέλια της επιστήμης, των τεχνών και της φιλοσοφίας για τη Δύση», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το US News, βρίσκεται στην 43η θέση της λίστας.

ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα οι πιο ισχυρές χώρες του κόσμου για το 2020 - Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα Facebook Twitter

Με πληροφορίες από Business Insider

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ