Η Ένωση Εφοπλιστών ανακαινίζει τα νοσοκομεία της Αττικής - Μνημόνιο χορηγίας με το υπουργείο Υγείας

Η Ένωση Εφοπλιστών ανακαινίζει τα νοσοκομεία της Αττικής - Μνημόνιο χορηγίας με το υπουργείο Υγείας Facebook Twitter
Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με μέλη της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών για την υπογραφή μνημονίου χορηγίας σε νοσοκομεία. EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
3

Με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών συναντήθηκε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την υπογραφή μνημονίου χορηγίας με το υπουργείο Υγείας.

Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών θα καλύψει όλα τα έξοδα για την ανακαίνιση των χώρων υγιεινής των δημόσιων νοσοκομείων της 1ης και της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής και την αγορά κλινοσκεπασμάτων για το σύνολο των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας.

O υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σημείωσε ότι θα ανακατασκευαστούν και θα ανακαινιστούν πλήρως όλοι οι χώροι υγιεινής των νοσοκομείων όλης της Αττικής, μετά από την σχετική παρέμβαση η οποία θα ξεκινήσει το πολύ σε 3 μήνες.

Ανακαίνιση και κατασκευή των χώρων υγιεινής των νοσοκομείων στην Αττική

Η συμφωνία προβλέπει την πλήρη ανακαίνιση και κατασκευή των χώρων υγιεινής (τουαλέτες) στους θαλάμους νοσηλείας και στους κοινόχρηστους χώρους, όλων των δημόσιων νοσοκομείων για την 1η και την 2η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής και πιο συγκεκριμένα την πλήρη ανακαίνιση 2.761 χώρων Υγιεινής αλλά και την κατασκευή 96 νέων χώρων Υγιεινής.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο έργο θα ολοκληρωθεί βάσει χρονοδιαγράμματος το οποίο υπολογίζεται σε έξι μήνες από την έναρξη υλοποίησης, για την οποία απαιτούνται τρεις μήνες.

Η συμφωνία περιλαμβάνει τα εξής νοσοκομεία:

- 1η Υγειονομική Περιφέρεια

 

«Ευαγγελισμός» Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, Οφθαλμιατρείο Αθηνών», «Πολυκλινική» Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, «Αγία Ελένη - Σπηλιοπούλειο» Παθολογικό Νοσοκομείο Αθηνών, «Παναγιώτης & Αγλαΐα Κυριακού» Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών, «Παίδων Αγία Σοφία» Νοσοκομείο Παίδων, «'Αγιος Σάββας» Γενικό Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών, «Ανδρέας Συγγρός» Νοσοκομείο Αφροδίσιων & Δερματικών Νόσων, «Έλενα Βενιζέλου» Γενικό Νοσοκομείο Μαιευτήριο, «Αλεξάνδρα» Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, «Η Ελπίς» Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο» Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, «Ιπποκράτειο» Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, «Λαϊκό» Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, Παμμακάριστος» Νοσοκομείο Θείας Πρόνοια, «Γ. Γεννηματάς» Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, «ΚΑΤ» Κέντρο Αποκατάστασης Τραυματιών - Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, «ΕΚΑ» Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης, «Σισμανόγλειο» Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, «Αμαλία Φλέμιγκ» Γενικό Νοσοκομείο Αττικής, «Σωτηρία» Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών, «Κωνσταντοπούλειο» Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας, «'Αγιοι Ανάργυροι» Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς, «Παίδων Πεντέλης» Γενικό Νοσοκομείο Παίδων

- 2η Υγειονομική Περιφέρεια

 

Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας Λαϊκό Θριάσιο, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικόν, Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά Τζάνειο, Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά Μεταξά, Γενικό Νοσοκομείο Βούλας Ασκληπιείο, Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Δρομοκαΐτειο, Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Αγ. Παντελεήμων και συνδεδεμένο νοσοκομείο η Αγ. Βαρβάρα.

«Κλινοσκεπάσματα σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας»

 

Σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας, η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών προχωρά άμεσα στην αγορά όλων των απαραίτητων κλινοσκεπασμάτων για τα δημόσια νοσοκομεία και στις 7 Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, 100.000 σεντόνια, 25.000 μαξιλάρια και 25.000 κουβέρτες θα ανανεώσουν και θα προστεθούν στον εξοπλισμό των 120 νοσοκομείων σε όλη την επικράτεια.

Όσον αφορά δε την ολοκλήρωση του έργου, υπογραμμίζεται πως και αυτό θα υλοποιηθεί βάσει συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί και είναι η παράδοση όλων των παραπάνω υλικών σε δύο μήνες. Το σύνολο της χορηγίας κυμαίνεται στα 6 εκατ. ευρώ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Αναρωτιέμαι αφού ο Τσίπρας τα πήγαινε τόσο καλά με τους εφοπλιστές -στα κότερα τους έκανε διακοπές, στον Κλιντος τον πηγανε χερι χερι, τις γάτες τους τάιζε- πως και δεν σκεφτηκε να ζητήσει αντίστοιχη δωρεά;
Οι δωρεές δεν ζητούνται. Προσφέρονται!Και επειδή οι εφοπλιστές για ευνόητους λόγους, διαχρονικά προτιμούν τις κυβερνήσεις οι οποίες ευνοούν το εφοπλιστικό κεφάλαιο και γενικότερα το κεφάλαιο, επέλεξαν μια τέτοια κυβέρνηση για να να κάνουν τις δωρεές τους. Ακόμη και ο πιο αδαής κατανοεί πως η δωρεές αυτές (και όλες οι παρόμοιες) δεν είναι ανιδιοτελείς. Από πίσω τους κρύβονται ανταλλάγματα ευνοϊκότερης, νομοθετικής πολιτικής του κλάδου τους.Όσο δε αφορά τις πραγματικές ανάγκες του Ε.Σ.Υ., αυτές δεν είναι τόσο οι ανακαινίσεις καμπινέδων και δωρεές κλινοσκεπασμάτων (τα χρηματικά ποσά των οποίων είναι εξαιρετικά αστεία για τους εφοπλιστές), αλλά πρωτίστως χρειάζεται σύγχρονος και περισσότερος τεχνικός εξοπλισμός (καινούργια, σύγχρονα και ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ασθενοφόρα, διαγνωστικός, ακτινολογικός και καρδιολογικός εξοπλισμός, αξονικοί και μαγνητικοί τομογράφοι, κτλ., κυρίως όμως δημιουργία περισσότερων μονάδων εντατικής θεραπείας).Από την άλλη εάν, ακόμη και αν, υπάρξουν δωρεές του αναγκαίου τεχνολογικού εξοπλισμού, αυτές θα πάνε χαμένες εάν δεν στελεχωθούν με το ανάλογο ιατρικό και ιατρο-τεχνολογικό προσωπικό. (Που δεν πρόκειται!...).
Α ρε Νοών Νοείτω, τι τραβάς αγόρι μου....Να σου θυμίσω, γιατί μάλλον δεν το θυμάσαι, όχι ότι το κάνεις επίτηδες, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το 2013 και το 2014 έλεγε ότι θα πάρει από τους εφοπλιστές τουλάχιστον 2 δις (lol) και τελικά όταν έγινε κυβέρνηση ο Τσίρπας τα βρήκε με τον Βενιάμη (εκπρόσωπο των εφοπλιστών) και όχι μόνο δεν του πήρε δύο δις , αλλά κατέβασε αρχικά την εθελοντική εισφορά στα 75 εκ. ευρώ (χαχαχα) από 150 που ήταν επί Σαμαροβενιζέλου και μετά ακολούθησε και δεύτερη συνάντηση όπου το έκανε τελικά 40 εκατομμύρια, για να μην στεναχωφρήσει τον κύριο Βενιάμη. Σήμερα οι εφοπλιστές κάνουν δωρεές σε νοσοκομεία, δεν καλούν τον Κούλη στα κότερά τους. . ====_______