Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σημειώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα σε διάφορες περιοχές της Αθήνας

 

Άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε πέντε οχήματα και επιχείρησαν να κάψουν ένα ΑΤΜ σε Ελληνικό, Πολύγωνο και Ταύρο. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στον Ταύρο, στην διασταύρωση των Σοφοκλή Βενιζέλου και Γρηγορίου Αυξεντίου. Το όχημα κάηκε ολοσχερώς. 

 

Δύο ώρες αργότερα, στις 2:20π.μ, άγνωστοι πυρπόλησαν οχήματα σε υπαίθριο πάρκινγκ του ΟΤΕ στο Ελληνικό, στην διασταύρωση των οδών Νικηταρά και Θράκης. Τέσσερα αυτοκίνητα υπέστησαν σοβαρές υλικές ζημιές και 8 πυροσβέστες με τρία οχήματα επιχείρησαν στο σημείο για να σβήσουν τις φλόγεςε.

 

Μια ώρα αργότερα, άλλη μια εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε σε ΑΤΜ τράπεζας, στο Πολύγωνο. Έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα έσπευσαν στο σημείο, στην οδό Μητροπέτροβα για να ελέγξουν τις φλόγες που τελικά δεν πήραν μεγαλύτερες διαστάσεις.

 

Τα ξημερώματα της Δευτέρας, είχε προηγηθεί μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε Γλυφάδα, Βύρωνα, Αττικό Άλσος, Άνω Λιόσια, Νέα Ιωνία και λεωφόρο Βουλιαγμένης. Στόχος των δραστών ήταν καταστήματα, οχήματα και ΑΤΜ. Άγνωστο παραμένει το κατά πόσο συνδέονται μεταξύ τους αυτές οι μεταμεσονύχτιες εμπρηστικές επιθέσεις ενώ η αστυνομία ερευνά τα περιστατικά.