Ο Ρουβίκωνας πέταξε τρικάκια έξω από το σπίτι του Γερμανού πρέσβη στην Αθήνα.

 

Η παρέμβαση αυτή- το βράδυ της Παρασκευής στη Φιλοθέη- έγινε για το προσφυγικό και μεταναστευτικό, σύμφωνα με κείμενο που δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. «Σύνορα ανοιχτά για πρόσφυγες και μετανάστες» και «Στον πάτο της Μεσογείου βρίσκεται η ασφάλεια του κάθε Ευρωπαίου», ανέφεραν τα τρικάκια που έριξαν τα μέλη του Ρουβίκωνα.

 

Μάλιστα, σε ανάρτηση που έκανε στον λογαριασμό του στο Facebook, ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα ανέφερε: «Είχαμε πει και στο παρελθόν πως γνωρίζουμε πού βρίσκονται όλες οι πρεσβευτικές κατοικίες στην Αθήνα».

 

Στο κείμενο με το οποίο ανέλαβε την ευθύνη για αυτή την παρέμβαση ο Ρουβίκωνας, μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «Η Γερμανία αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες ως ένα κινητό πρόβλημα, ένα μπαλάκι ευθυνών, που οι χώρες της ΕΕ πετάνε η μία στην άλλη, αποφεύγοντας το χρέος που έχουν απέναντί τους, να τους αντιμετωπίσει ως αυτό που είναι και τίποτα άλλο». Ακόμη, επισημαίνεται ότι η συμφωνία Τουρκίας- ΕΕ για το προσφυγικό δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

 

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες ο Ρουβίκωνας έκανε επίθεση στα γραφεία των εφημερίδων Espresso και Δημοκρατία, αλλά και παρέμβαση στο σπίτι του πρέσβη της Αυστραλίας, για τις καταστροφικές πυρκαγιές.