Κακοκαιρία Ηφαιστίων: Πυκνή χιονόπτωση - Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Κακοκαιρία Ηφαιστίων: Πυκνή χιονόπτωση - Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία Facebook Twitter
0

Ισχυρά καιρικά φαινόμενα εκδηλώνονται αυτή την ώρα στα νότια και ανατολικά της χώρας εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ηφαιστίων», δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων και την ηλεκτροδότηση. 

Οι ισχυρότερες βροχοπτώσεις πλήττουν για ακόμα μια φορά στην Κρήτη, ενώ κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις εκδηλώνονται ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και στην Εύβοια. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη υετού (βροχοπτώσεις/χιονοπτώσεις) έως τις 14:00 το μεσημέρι, με το μετεωρολογικό σταθμό της Στενής Ευβοίας να έχει καταγράψει περισσότερα από 100 χιλιοστά.

Κακοκαιρία Ηφαιστίων: Πυκνή χιονόπτωση - Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία Facebook Twitter

Χωρίς ρεύμα

Από τις 9:30 το πρωί, προβλήματα στην ηλεκτροδότηση παρουσιάζονται σε αρκετά χωριά του δήμου Κύμης Αλιβερίου ενώ χωρίς ρεύμα έχουν μείνει από το πρωί η Άνδρος και η Τήνος, λόγω βλαβών που έχουν προκύψει στις δύο γραμμές μεταφοράς από τις οποίες τροφοδοτούνται τα δύο νησιά, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με τον διαχειριστή του δικτύου διανομής, αυτή την ώρα η ΔΕΗ επιχειρεί την επαναλειτουργία του Αυτόνομου Σταθμού Παραγωγής στην Άνδρο, προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα η ηλεκτροδότηση και στα δύο νησιά. Ό

Διακοπή κυκλοφορίας και αντιολισθητικές αλυσίδες

 

Λόγω της πυκνής χιονόπτωσης, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης, από το ύψος του Αγίου Πέτρου έως το Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πεντέλης 414 και στα δύο ρεύματα της κυκλοφορίας. Στις 2μ.μ διεκόπη η κυκλοφορία και στην περιοχή Καλοπούλα -Υμηττός, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Υμηττό.

Μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων από το 5ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών - Θήβας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα, και από το 270 χλμ. της ίδιας οδού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην περιοχή Κάζα. Το ίδιο ισχύει και για την επαρχιακή οδό Κατσιμιδίου προς Ιπποκράτειο Πολιτεία από το ύψος της ταβέρνας Θέα.

Παράλληλα, απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού, μεταξύ του δυτικού ανισόπεδου κόμβου Κομοτηνής και του ανισόπεδου κόμβου Βαφέικων Ξάνθης με αποφάσεις των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Ξάνθης. Η απαγόρευση επιβλήθηκε για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, από σήμερα (6-1-2020) και ώρα 11.45.


Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν για όσο χρονικό διάστημα επικρατούν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην περιοχή, ενώ η κυκλοφορία των παραπάνω οχημάτων θα διεξάγεται μέσω του εθνικού δικτύου Κομοτηνής – Πόρτο Λάγους – Ξάνθης.
Οι αστυνομικές αρχές συνιστούν σε όλους τους οδηγούς που κινούνται στο οδικό δίκτυο της περιφέρειας μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα σημεία που επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM