ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Δύο συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική

Δύο συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική Facebook Twitter
Eurokinissi/ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
0

Σε δύο συλλήψεις προχώρησε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για επιθέσεις στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. 

Συγκεκριμένα οι δύο συλληφθέντες φέρονται να συνδέονται με την επίθεση με γκαζάκια στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Δηλιγιάννη στην Αθήνα τον περασμένο Νοέμβριο και στα γραφεία του κόμματος στη συμβολή των οδών Πινδάρου και Αρχαίου Θεάτρου, στο Μενίδι τον περασμένο Μάιο.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για τρομοκρατικές πράξεις κατά συναυτουργία, τρομοκρατική οργάνωση με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών προς εξυπηρέτηση των σκοπών της οργάνωσης, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, απλή σωματική βλάβη, επικίνδυνη οδήγηση από την οποία προέκυψε κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα και βαριά σωματική βλάβη και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, όπου το αντικείμενο της είναι πράγμα που χρησιμεύει για κοινό όφελος. Στο πλαίσιο της υπόθεσης διενεργήθηκαν δύο έρευνες σε σπίτια, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος ψηφιακών πειστηρίων. Από τις έρευνες της Ελληνική Αστυνομία προέκυψε πως τα συγκεκριμένα άτομα, Έλληνες 36 και 35 χρονών, είχαν συμμετάσχει και σε άλλες επιθέσεις εναντίον Χρυσαυγιτών.

Για την επίθεση στο Μενίδι την ευθύνη είχε αναλάβει η οργάνωση «Ταξιαρχία Ντουρρούτι». Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, η ίδια οργάνωση, με πανομοιότυπο τρόπο δράσης και μοναδική διαφοροποίηση ως προς το δεύτερο συνθετικό της ονομασίας της, έχει αναλάβει την ευθύνη για τέσσερις ακόμη ενέργειες. Αυτές ήταν η επίθεση σε βάρος κεντρικών γραφείων της Χρυσής Αυγής στη Λεωφόρο Μεσογείων με την ονομασία «Ταξιαρχία Παύλος Φύσσας» (31-03-2017), επίθεση σε βάρος μελών της Χρυσής Αυγής, με την ονομασία «Ταξιαρχία Σαχζάτ Λουκμάν» (14-06-2017), επίθεση σε βάρος οχημάτων μέλους της Χρυσής Αυγής, με την ονομασία «Ταξιαρχία Abd Elsalam» (17-10-2017) και τέλος επίθεση σε βάρος εγκαταστάσεων της Χρυσής Αυγής επί της οδού Μετεώρων στον Ασπρόπυργο, με την ονομασία «Ταξιαρχία Petrit Zifle» (11-02-2019). 

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ