Φωτιά σε βυτιοφόρο στον Ισθμό

Ξανά πυροβολισμοί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Άνοιξε πυρ δίπλα στο χριστουγεννιάτικο χωριό

Ξανά πυροβολισμοί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Άνοιξε πυρ δίπλα στο χριστουγεννιάτικο χωριό Facebook Twitter
0

Νέο επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μια μέρα μετά το σοβαρό περιστατικό στα Λαδάδικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, αστυνομικός εκτός υπηρεσίας ενημέρωσε το κέντρο της άμεσης δράσης για έναν 60χρονο Γεωργιανό ο οποίος κυνηγούσε τρία άτομα κρατώντας πιστόλι και μαχαίρι στην οδό Παναγίας Χαλκέων, δίπλα στο χριστουγεννιάτικο χωριό της πλατείας αρχαίας αγοράς.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο 60χρονος πυροβόλησε τουλάχιστον δυο φορές όμως τα άτομα που κυνηγούσε κατάφεραν να διαφύγουν. Το σημείο αποκλείστηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Ο δράστης συνελήφθη στη συμβολή των οδών Φιλίππου και Παναγίας Χαλκέων. Είχε προλάβει να πετάξει το μαχαίρι και το πιστόλι (τύπου walther) κάτω από αυτοκίνητο.

Οι αστυνομικοί περισυνέλεξαν το πιστόλι και το μαχαίρι όμως δεν βρέθηκαν οι κάλυκες. Ο 60χρονος οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου. Σε βάρος του θα σχηματιστεί δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία και θα οδηγηθεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή το βράδυ, άγνωστοι άνοιξαν πυρ και έριξαν περισσότερες από τριάντα σφαίρες στον αέρα ενώ πανικόβλητοι οι εργαζόμενοι και οι θαμώνες των καταστημάτων των Λαδάδικων προσπαθούσαν να αντιληφθούν τι συμβαίνει.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, περίπου τριάντα κουκουλοφόροι κινήθηκαν από την οδό Σαλαμίνος προς την πλατεία Μοριχόβου. «Στάθηκαν στη μέση της πλατείας. Άλλοι φώναζαν και άλλοι κουνούσαν τα ρόπαλα που κρατούσαν. Όλοι φορούσαν κουκούλες και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Ξαφνικά άρχισαν να τρέχουν προς την οδό Παγγαίου. Τότε ακούστηκαν οι πυροβολισμοί» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο thestival.gr. Τα άτομα που είχαν τα πιστόλια πυροβόλησαν περίπου τριάντα φορές στον αέρα. Δεν στράφηκαν εναντίον κάποιου. Μέσω της λεωφόρου Νίκης επέστρεψαν στην οδό Σαλαμίνος. Επιβιβάστηκαν στα οχήματά τους και τράπηκαν σε φυγή.

Ελλάδα
0

Φωτιά σε βυτιοφόρο στον Ισθμό

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρυστιανού κατά ΕΡΤ και Ζούλα για Τέμπη: Για ποιο λόγο πληρώνεστε από τους Έλληνες φορολογούμενους και όχι από τη ΝΔ

Ελλάδα / Καρυστιανού κατά ΕΡΤ και Ζούλα για Τέμπη: Θεωρείτε ασήμαντη την πρωτοβουλία 1,5 εκατ. πολιτών και δεν την αναφέρατε;

«Με ποια λογική κρίθηκε ότι το θέμα δεν αφορά τους Έλληνες πολίτες;» ρωτά η πρόεδρος του Συλλόγου «ΤΕΜΠΗ 28-2-2023» και σημειώνει ότι τα στελέχη της ΕΡΤ πληρώνονται από τους φορολογούμενους και όχι από τα ταμεία της ΝΔ
NEWSROOM