Πάιατ: Διευκρινίσεις για την ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας για «επαγρύπνηση» στις γιορτές

Πάιατ: Διευκρινίσεις για την ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας για «επαγρύπνηση» στις γιορτές Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, έδωσε διευκρινίσεις για τη χθεσινή ανακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ, σχετικά με την ασφάλεια κατά τη διάρκεια των εορτών στη χώρα μας. 

Η αμερικανική πρεσβεία ανέφερε χθες πως, κατά τη διάρκεια των εορτών, τα μέτρα ασφάλειας στην Ελλάδα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα εξαιτίας των απειλών για τρομοκρατικά χτυπήματα σε όλη την Ευρώπη. Μάλιστα η πρεσβεία συμβούλευε τους Αμερικανούς να είναι σε επαγρύπνηση στους χώρους που επισκέπτονται και να ενημερώνονται τακτικά από τα ΜΜΕ για εξελίξεις.

Μετά την έκταση που πήρε η αναπαραγωγή της ανακοίνωσης, ο κ. Πάιατ διαβεβαιώνει ότι πρόκειται για «πάγιες συστάσεις» κατά την εορταστική περίοδο σε κάθε ευρωπαϊκό προορισμό και όχι κάποια έκτακτη ταξιδιωτική οδηγία.  Ο ίδιος διαβεβαιώνει ότι η Ελλάδα παραμένει στο επίπεδο «1», δηλαδή την πιο ασφαλή κατάσταση στην κατηγοριοποίηση του State Department. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας

«Τοποθεσία: Ελλάδα - Σε ολόκληρη τη χώρα

Συμβάν: Κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, τα μέτρα ασφαλείας στην Ελλάδα, παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, εξαιτίας των συνεχιζόμενων απειλών που παρουσιάζουν διεθνικές τρομοκρατικές οργανώσεις και μεμονωμένα άτομα τα οποία εμπνέονται από βίαιη εξτρεμιστική ιδεολογία, σε όλη την Ευρώπη.

Οι βίαιοι εξτρεμιστές, συνεχίζουν να εστιάζουν σε τοποθεσίες όπως χριστουγεννιάτικες αγορές, εμπορικά κέντρα, αεροδρόμια, νυκτερινά καταστήματα διασκέδασης, τοποθεσίες (θρησκευτικής) λατρείας, κόμβους μεταφορών και άλλους μαλακούς στόχους στους οποίους συχνάζουν τουρίστες».

«Να είστε σε επαγρύπνηση σε εορταστικά δρώμενα και φεστιβάλ, σε χώρους θρησκευτικής λατρείας και σε πολυσύχναστα μέρη. Αναθεωρήστε τα δικά σας προσωπικά μέτρα ασφάλειας. Να έχετε αίσθηση του περιβάλλοντα χώρου στον οποίο κινείστε. Να ενημερώνεστε από τα τοπικά ΜΜΕ για τυχόν εξελίξεις».

Αξίζει να σημειωθεί πως και πέρυσι τον Δεκέμβριο, η πρεσβεία είχε εκδώσει ακριβώς ίδια ανακοίνωση.

Πάιατ: Διευκρινίσεις για την ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας για «επαγρύπνηση» στις γιορτές Facebook Twitter
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM