Χείμαρροι και καμένη γη: Η Κινέτα από δορυφόρο μετά τις χθεσινές πλημμύρες

Χείμαρροι και καμένη γη: Η Κινέτα από δορυφόρο μετά τις χθεσινές πλημμύρες Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
0

Ο ευρωπαϊκός δορυφόρος φωτογράφισε την Κινέττα μετά τις πλημμύρες από την κακοκαιρία «Γηρυόνης».

Την Κινέττα φωτογράφισε ο Sentinel - 2, ο οποίος πέρασε τη Δευτέρα πάνω από την Ελλάδα μετά το πέρασμα του μετώπου της κακοκαιρίας «Γηρυόνης», που προκάλεσε πλημμύρες στη Δυτική Αττική και στην Ανατολική Κορινθία.

Η φωτογραφία αποκαλύπτει την αλλαγή του χρώματος της επιφάνειας της θάλασσας από τις απορροές των χειμάρρων στην περιοχή, ενώ διακρίνονται και οι καμένες εκτάσεις στην Κινέττα από τη μεγάλη πυρκαγιά του περυσινού Ιουλίου.

«Για ακόμη μια φορά έπειτα από μεγάλες δασικές πυρκαγιές έχουμε σοβαρά προβλήματα καθιζήσεων και πλημμυρών, κάτι που δείχνει το μεγάλο περιβαλλοντικό και κοινωνικό αντίκτυπο των πυρκαγιών», επισημαίνει η μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Χείμαρροι και καμένη γη: Η Κινέτα από δορυφόρο μετά τις χθεσινές πλημμύρες Facebook Twitter
Φωτογραφία Κινέτας. Πηγή: Copernicus Sentinel
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΠΤΩΣΗ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ελλάδα / Ηλιούπολη: Κλιμάκιο του υπουργείου Παιδείας με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς στο σχολείο των δύο μαθητριών

Το υπουργείο τόνισε ότι προτεραιότητα είναι «η προστασία της ψυχικής υγείας των μαθητών/τριών, των οικογενειών τους και η στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας»
THE LIFO TEAM
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΤΩΣΗ

Ελλάδα / Ηλιούπολη: Νέες πληροφορίες για το σημείωμα του ενός από τα δύο κορίτσια που έπεσαν από την ταράτσα

Η αναφορά στις Πανελλήνιες και όσα έχουν γίνει μέχρι ώρας γνωστά για την υπόθεση - «Ήταν μόνη της», περιγράφουν συνομήλικα κορίτσια για τη μία από τις δύο 16χρονες
THE LIFO TEAM