Meteo για κακοκαιρία «Γηρυόνης»: Πολύ ισχυρά τα φαινόμενα το επόμενο 24ωρο - Επιφυλακή στην Αττική

Meteo για κακοκαιρία «Γηρυόνης»: Πολύ ισχυρά τα φαινόμενα το επόμενο 24ωρο - Επιφυλακή στην Αττική Facebook Twitter
Δορυφορική εικόνα στις 19:15 που δείχνει το μέτωπο καταιγίδων στο Ιόνιο Πέλαγος με γρήγορη κίνηση ανατολικά. Μέσα στη νύχτα και τα ξημερώματα της Δευτέρας 25/11 θα περάσει πάνω από τη χώρα μας προκαλώντας ισχυρές βροχοπτώσεις.
0

Για πολύ ισχυρά φαινόμενα το επόμενο 24ωρο προειδοποιεί το Meteo στο νεότερο δελτίο για την κακοκαιρία «Γηρυόνης».

Σύμφωνα με τα βραδινά προγνωστικά στοιχεία της Κυριακής 24/11, το μέτωπο πολύ ισχυρών βροχών και καταιγίδων που έχει προαναφερθεί προσεγγίζει τις ακτές της Δυτικής Ελλάδας και κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 25/11 θα επηρεάσει το σύνολο της χώρας, κινούμενο από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Τα φαινόμενα σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις, κυρίως στα νότια τμήματα της χώρας.

Στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας οι βροχές που εκδηλώνονται κατά τόπους κατά τη διάρκειας της νύχτας θα ενταθούν δίνοντας έως και τις πρωινές ώρες ισχυρές καταιγίδες με σημαντικά ύψη βροχής. Το μεσημέρι της Δευτέρας ο καιρός θα βελτιωθεί.Τα πιο έντονα φαινόμενα στο λεκανοπέδιο της Αττικής αναμένονται τα ξημερώματα της Δευτέρας, και θα διαρκέσουν περίπου 2-3 ώρες.

Επισημαίνεται ότι τα ισχυρά φαινόμενα αναμένεται να παρουσιάσουν εμμονή στα παράκτια και ορεινά τμήματα των νομών Λάρισας, Ημαθίας και Πιερίας. Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι αθροιστικές ποσότητες υετού (βροχές/καταιγίδες) του "Γηρυόνη", έως τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 25/11.

Meteo για κακοκαιρία «Γηρυόνης»: Πολύ ισχυρά τα φαινόμενα το επόμενο 24ωρο - Επιφυλακή στην Αττική Facebook Twitter

Παράλληλα, όπως φαίνεται στο χάρτη που ακολουθεί, πολύ θυελλώδεις άνεμοι εντάσεων 8-9 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Αιγαίο έως τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας, οπότε θα εξασθενήσουν σημαντικά.

Meteo για κακοκαιρία «Γηρυόνης»: Πολύ ισχυρά τα φαινόμενα το επόμενο 24ωρο - Επιφυλακή στην Αττική Facebook Twitter

«Η βραδιά θα είναι δύσκολη και είμαστε σε επιφυλακή. Το κέντρο επιχειρήσεων πολιτικής προστασίας κι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς είναι σε πλήρη εγρήγορση. Πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι και ο κρατικός μηχανισμός να ανταποκριθεί.Το κομμάτι των πλημμυρών δείχνει να εξελίσσεται πιο δύσκολα από τις πυρκαγιές. Αυτό που έχει αξία είναι η καλή συνεννόηση, η καλή συνεργασία και η υπηρεσιακή ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων», τόνισε νωρίτερα ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς .

Παράλληλα, από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι της Χώρας , ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Aνακοίνωση από Περιφέρεια Αττικής

 

Με αφορμή την αναμενόμενη εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων από σήμερα το βράδυ έως και αύριο Δευτέρα 25 Νοεμβρίου στην Αττική, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης έχει δώσει εντολή σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας να είναι σε διαρκή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Παράλληλα τόσο ο ίδιος ο Περιφερειάρχης, όσο και οι Αντιπεριφερειάρχες όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Αττικής, παρακολουθούν επισταμένα την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων προκειμένου, εάν κριθεί σκόπιμο και έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια των μαθητών, να προχωρήσουν σε συνεργασία και με τους Δήμους σε αποφάσεις σχετικά με την αυριανή λειτουργία των σχολικών μονάδων. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση, για τη διευκόλυνση των πολιτών.

Ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για έκτακτα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

 

Για το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ, που ισχύει από σήμερα Κυριακή, μέχρι και την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019 ενημερώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η ΠΚΜ προειδοποιεί να είναι σε ετοιμότητα - επιφυλακή όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, ειδικά στις περιοχές όπου εκδηλώθηκαν έντονα καιρικά φαινόμενα το τελευταίο διάστημα (όπως στη Χαλκιδική), αλλά και όπου υπάρχουν ρέματα και χείμαρροι. Επίσης, με εντολή του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, όλος ο μηχανισμός της ΠΜΚ θα είναι σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων, που αναμένονται.

Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους, που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, συνιστά στους πολίτες να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, της τροχαίας, κ.α. και να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Να αποφεύγουν εργασίες υπαίθρου, ή εργασίες στη θάλασσα κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων, να αποφεύγουν τη διέλευση με όχημα, ή πεζοί, χειμάρρων, ρεμάτων, να φροντίζουν για τον εφοδιασμό σε καύσιμα και για την λειτουργικότητα των οχημάτων τους, να ασφαλίσουν αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από νερό, ή ανέμους.



Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM
Πώς έγινε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα: Βίντεο και φωτογραφίες

Ελλάδα / Πώς έγινε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα: 10 δύτες εργάζονταν σε βάθος 50 μέτρων - Βίντεο και φωτογραφίες

Η αποκατάσταση της βλάβης του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα ήταν επιχείρηση υψηλού ρίσκου από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό
ΧΡΥΣΑ ΓΡΙΒΑ