Ασπρόπυργος: Ακτιβιστές της Greenpeace προσδέθηκαν στην πύλη των ΕΛΠΕ και εμποδίζουν την είσοδο οχημάτων

Ασπρόπυργος: Ακτιβιστές της Greenpeace προσδέθηκαν στην πύλη των ΕΛΠΕ και εμποδίζουν την είσοδο οχημάτων Facebook Twitter
0

Ακτιβιστές της Greenpeace προχώρησαν σε ειρηνική διαμαρτυρία έξω από τις εγκαταστάσεις της πετρελαϊκής εταιρείας ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο.

Λίγο μετά τις 6π.μ, ακτιβιστές της οργάνωσης προσδέθηκαν στην κύρια πύλη, εμποδίζοντας την είσοδο οχημάτων στις εγκαταστάσεις. Όπως τονίζει η Greenpeace σε δελτίο τύπου, οι εξορύξεις υδρογονανθράκων και φυσικού αερίου που σχεδιάζουν τα ΕΛΠΕ στην Ελλάδα «συντελούν στην κλιματική κρίση και απειλούν το δικαίωμά μας σε ένα υγιές, καθαρό περιβάλλον και στην ίδια μας τη ζωή».

Αίτημα της Greenpeace είναι να αποσυρθούν άμεσα τα ΕΛΠΕ από όλες τις σχεδιαζόμενες εξορύξεις υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και να ευθυγραμμιστούν με τους στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Greenpeace

«Ώρα να μας ακούσουν: αυτή τη στιγμή, ακτιβιστές μας βρίσκονται έξω από τις εγκαταστάσεις της πετρελαϊκής ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο. Σε μία ειρηνική, δυναμική δράση, έχουν προσδεθεί στην κύρια πύλη και εμποδίζουν την είσοδο οχημάτων στην εταιρεία.

»Δεν έχουμε χρόνο. Βρισκόμαστε σε κλιματική κρίση και πρέπει να δράσουμε άμεσα. Οι εξορύξεις υδρογονανθράκων και φυσικού αερίου που σχεδιάζουν τα ΕΛΠΕ στη χώρα συντελούν στην κλιματική κρίση και απειλούν το δικαίωμά μας σε ένα υγιές, καθαρό περιβάλλον και στην ίδια μας τη ζωή.

»Aπαιτούμε από τα ΕΛΠΕ να γίνουν μέρος της λύσης! Οι ακτιβιστές μας σε χρειάζονται. Ένωσε τη φωνή σου μαζί τους και με χιλιάδες συμπολίτες μας: τέρμα τα λόγια, ώρα για δράση. Ζητάμε από τα ΕΛΠΕ να γίνουν μέρος της λύσης: να αποσυρθούν άμεσα από όλες τις σχεδιαζόμενες εξορύξεις υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και να ανακοινώσουν πλάνο για την ευθυγράμμιση του επιχειρηματικού τους μοντέλου με τους στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα και τις υποδείξεις της επιστήμης για συγκράτηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας κάτω από τον 1,5°C. Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σου για να το καταφέρουμε».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM