Το πρώτο πρόστιμο σε καπνιστή πελάτη και ιδιοκτήτη καφέ στη Λαμία

Το πρώτο πρόστιμο σε καπνιστή πελάτη και ιδιοκτήτη καφέ στη Λαμία Facebook Twitter
2

Τέλος η περίοδος χάριτος για το κάπνισμα από σήμερα, τουλάχιστον για τη Λαμία, όπου ο αντικαπνιστικός νόμος εφαρμόζεται και έφερε και το πρώτο πρόστιμο.

Κατά τις πληροφορίες του Star Κεντρική Ελλάδας, πελάτης σε καφέ, κάλεσε στον τετραψήφιο καταγγελιών για να ενημερώσει ότι δεν εφαρμόζεται ο αντικαπνιστικός νόμος. Κλιμάκιο αποτελούμενο από υπαλλήλους της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και αστυνομικούς έσπευσαν άμεσα στο κατάστημα και διαπίστωσαν την παράβαση.

Κατά το ρεπορτάζ επιβλήθηκε πρόστιμο 100 ευρώ στον καπνιστή πελάτη, ενώ 500 ευρώ θα πληρώσει και ο ιδιοκτήτης του καφέ, που δεν φρόντισε να τηρηθεί ο νόμος

Όποιος καλέσει τον αριθμό 1142, μπορεί να ενημερωθεί για το τι προβλέπει η νομοθεσία, να ζητήσει βοήθεια για τη διακοπή του καπνίσματος, αλλά και να αναφέρει παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας. Σημειώνεται πως οι καταγγελίες πρέπει να είναι επώνυμες.

Όπως γίνεται γνωστό, ο καπνιστής που ζητά βοήθεια, θα δίνει τα στοιχεία του και μέσα σε 48 ώρες, Επαγγελματίας Υγείας αναλαμβάνει να ενημερώσει και να τον καθοδηγήσει σε κάποιο Ιατρείο διακοπής καπνίσματος.

Επίσης, κάθε πολίτης θα μπορεί να καταγγείλει παραβάσεις αρκεί να δίνει το ονοματεπώνυμό του, το τηλέφωνό του και εφόσον διαθέτει, το email του.

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ