Κρήτη: Δικάζεται πατέρας που βίαζε την ανήλικη κόρη του - Είχε καταδικαστεί σε 32 χρόνια φυλακή

Κρήτη: Δικάζεται πατέρας που βίαζε την ανήλικη κόρη του - Είχε καταδικαστεί σε 32 χρόνια φυλακή Facebook Twitter
1

 Στις δικαστικές αίθουσες του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης αναβιώνει σήμερα η υπόθεση του 52χρονου άνδρα ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 32 χρόνια φυλακή για το βιασμό της ανήλικης κόρης του.

Ειδικότερα ο 52χρονος, ο οποίος είχε καταδικαστεί πριν από περίπου δύο χρόνια σε συνολική ποινή κάθειρξης 32 ετών, φέρεται να βίαζε την κόρη του από την ηλικία των 11 ετών. Σύμφωνα με το Neakriti.gr, η σοκαριστική υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας πριν από περίπου 4 χρόνια. Το 2015, μετά την ενηλικίωσή της, η νεαρή κοπέλα βρήκε το κουράγιο και κατήγγειλε τον πατέρα της στις Αρχές για τα όσα βίωνε τα προηγούμενα χρόνια στα χέρια του.

Σύμφωνα με την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, ο 52χρονος φέρεται να παρενόχλησε ερωτικά την κόρη του για πρώτη φορά όταν εκείνη ήταν μόλις 11 ετών. Το καλοκαίρι εκείνου του έτους, με τη δικαιολογία ότι έπρεπε η ανήλικη να μάθει για τον σαρκικό έρωτα και να της εκλείψει η περιέργεια ώστε να αποφύγει μελλοντικούς κινδύνους, ο 52χρονος οδήγησε την κόρη του στο κρεβάτι και προσπάθησε να έρθει σε ερωτική επαφή μαζί της.

Παρά τις αντιρρήσεις της ανήλικης, ο πατέρας της ήρθε σε επαφή μαζί της, κάτι που γινόταν έκτοτε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Ο 52χρονος εκβίαζε ψυχολογικά την κόρη του, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι σε περίπτωση που τον κατήγγειλει θα διαλυόταν η οικογένειά τους. Ο εφιάλτης της ανήλικης συνεχίστηκε για πέντε ακόμη χρόνια, οπότε και ομολόγησε στην αδελφή της τα όσα συνέβαιναν. Πριν από περίπου τέσσερα χρόνια και αφού ενηλικιώθηκε, η κοπέλα κατήγγειλε τον πατέρα της στις Αρχές.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο τον Οκτώβριο του 2017 έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο άνδρα για αποπλάνηση ανηλίκου κατ' εξακολούθηση σε βάρος παθούσας μη έχουσας συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας της, τελεσθείσα μέχρι και τη συμπλήρωση του 15ου έτους της (εξακολουθητική αποπλάνηση). Επίσης, καταδικάστηκε για βιασμό κατ' εξακολούθηση, αλλά και για αιμομιξία κατ' εξακολούθηση, όπου ο παθών-κατιών δεν είχε συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του μέχρι και τη συμπλήρωση του 18ου έτους του. Τέλος, ο 52χρονος κρίθηκε ένοχος και για ενδοοικογενειακή προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ' εξακολούθηση.

Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, αίτημα το οποίο δεν έγινε δεκτό από την Έδρα. Τελικά, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τού επέβαλε ομόφωνα κάθειρξη 18 ετών για την πρώτη πράξη, ενώ του επέβαλε κάθειρξη 8 ετών (κατά πλειοψηφία 4-3) για την πράξη του βιασμού κατ' εξακολούθηση. Ομόφωνη ήταν η απόφαση του δικαστηρίου και για την επιβολή κάθειρξης 18 ετών για την «αιμομιξία κατ' εξακολούθηση», αλλά και για επιβολή φυλάκισης 2 ετών για την 4η πράξη (ενδοοικογενειακή προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ' εξακολούθηση).

Μάλιστα, ο εισαγγελέας της Έδρας πρότεινε να επιβληθεί στον 52χρονο συνολική ποινή κάθειρξης 32 ετών. Η πρόταση αυτή υιοθετήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου ζήτησε από την Έδρα η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Το εν λόγω αίτημα απορρίφθηκε, κι έτσι ο 52χρονος οδηγήθηκε στη φυλακή.

Με πληροφορίες από Neakriti

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Και τι ζητάει τώρα; Να βγει έξω;Ούτε στη φυλακή έπρεπε να τον έχουν. Σε λατομείο έπρεπε να είναι, να σπάει πέτρες από την ανατολή μέχρι την δύση του ήλιου.