Μανωλάδα: Μειώθηκε η ποινή του δράστη που πυροβόλησε τους εργάτες όταν ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους

Μανωλάδα: Μειώθηκε η ποινή του δράστη που πυροβόλησε τους εργάτες όταν ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους Facebook Twitter
Eurokinissi
3

Ξανά στις δικαστικές αίθουσες της Πάτρας βρέθηκαν τη Δευτέρα οι 35 εργάτες που δέχθηκαν πυροβολισμούς στη Μανωλάδα,  όταν ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους από τα φραουλοχώραφα  στα οποία εργάζονταν, το 2013.


Ειδικότερα, μετά από έξι χρόνια η υπόθεση που απασχόλησε έντονα την κοινή γνώμη έκλεισε οριστικά με τη σημερινή απόφαση του δικαστηρίου. Πρωτόδικα ο άνδρας που από την πρώτη στιγμή παραδέχθηκε την πράξη του είχε καταδικαστεί σε 14 χρόνια φυλάκιση, έμεινε στη φυλακή για 15 μήνες και στη συνέχεια υπήρξε μετατροπή της ποινής του σε εξαγοράσιμη, με 5 ευρώ για κάθε ημέρα της ποινής του. Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για 31 σωματικές βλάβες και του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς. Kαταδικάστηκε σε 8 χρόνια φυλάκισης με την ποινή να είναι εξαγοράσιμη και με τη νέα απόφαση θα γλιτώσει το ποσό των 7.000 ευρώ.


Σημειώνεται ότι πρόταση της εισαγγελέως ήταν να προσφέρει κοινωφελή εργασία αλλά τελικά θα δώσει τα χρήματα που αντιστοιχούν στην ποινή του. Όσον αφορά δε το σκέλος της εμπορίας ανθρώπων οι εργάτες των χωραφιών δικαιώθηκαν στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο ενώ σήμερα δηλώνουν ότι δικαιώθηκαν και για τις σωματικές βλάβες παρά το γεγονός ότι η ποινή του δράστη μειώθηκε λόγω της αναγνώριση του ελαφρυντικού από το δικαστήριο. Λόγω του συγκεκριμένου περιστατικού οι συγκεκριμένοι μετανάστες νομιμοποιήθηκαν πήραν άδεια παραμονής.

Σύμφωνα με το ilialive.gr o καταδικασθείς τον οποίο σήμερα εκπροσωπούσε ο δικηγόρος του στη δικαστική αίθουσα, βρίσκεται ως οικονομικός μετανάστης στην Αγγλία όπου εργάζεται ως μάγειρας σε ελληνικό εστιατόριο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο άνδρας όταν βγήκε από τη φυλακή εμφανίστηκε μετανιωμένος για ότι είχε κάνει.

Με πληροφορίες από ilialive

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να αλλάξει η κουλτούρα της βίας» – Μήνυμα του πατέρα του Άλκη Καμπανού μετά τη νέα δολοφονία στη Χαλκίδα

Ελλάδα / «Να αλλάξει η κουλτούρα της βίας»: Το μήνυμα του πατέρα του Άλκη Καμπανού μετά τη δολοφονία στη Χαλκίδα

«Πρέπει να επενδύσουμε στην πρόληψη: να μεγαλώσουμε μια νέα γενιά παιδιών με σωστές αξίες, ώστε να αλλάξει η κουλτούρα της βίας. Έχουμε μετατρέψει το ποδόσφαιρό μας σε υποκουλτούρα» δήλωσε ο πατέρας του Άλκη Καμπάνου
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Σήφη Βαλυράκη: Ποινική δίωξη για υπόθαλψη εγκληματία σε δύο λιμενάρχες Χαλκίδας και Ερέτριας

Ελλάδα / Υπόθεση Σήφη Βαλυράκη: Ποινική δίωξη για υπόθαλψη εγκληματία σε δύο λιμενάρχες Χαλκίδας και Ερέτριας

Η εξέλιξη ανακοινώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, όπου συνεχίζεται η δίκη των δύο ψαράδων που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από κοινού
LIFO NEWSROOM
Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: Ο δράστης ζητά ελαφρυντικά – «Δεν έχει ζητήσει ούτε ένα συγγνώμη» λέει η μητέρα της Γαρυφαλλιάς

Ελλάδα / Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: Ο δράστης ζητά ελαφρυντικά – «Δεν έχει ζητήσει ούτε ένα συγγνώμη» λέει η μητέρα της Γαρυφαλλιάς

Η οικογένεια ζητά να παραμείνει η πρωτόδικη ποινή της ισόβιας κάθειρξης, ώστε –όπως λένε– να βρει η Γαρυφαλλιά «τη δικαίωση που της αξίζει»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Αν ισχύει όσα λέει ο δικηγόρος, ο καταδικασθείς τώρα δοκιμάζει τι σημαίνει να είσαι ξένος σε έναν τόπο και να δουλεύεις. Ίσως καταλάβει περισσότερα από το να πήγαινε φυλακή ή να πλήρωνε.