Μάνη: Άνδρας κακοποιούσε σεξουαλικά 11χρονη και την απειλούσε για να μη μιλήσει

Μάνη: Άνδρας κακοποιούσε σεξουαλικά 11χρονη και την απειλούσε για να μη μιλήσει Facebook Twitter
1

Οι δικαστές του Γυθείου καταδίκασαν σήμερα σε 15 χρόνια κάθειρξης έναν 60χρονο άνδρα που κρίθηκε ένοχος για την σεξουαλική κακοποίηση μιας 11χρονης κοπέλας στη Μάνη.

Ο άνδρας, που διατηρούσε φιλικές σχέσεις με την οικογένεια, αρνήθηκε τα πάντα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου χωρίς να πείσει τους δικαστές: η έδρα τον καταδίκασε για την σεξουαλική κακοποίηση της κοπέλας, για κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη σε ασέλγεια και αποπλάνηση παιδιού, προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και προσβολή αιδούς κατά συρροή.

Έμενε στο ίδιο κτίριο με την οικογένεια της ανήλικης και είχε αναπτύξει φιλικούς δεσμούς με τους γονείς της, με αποτέλεσμα να του εμπιστεύονται τα παιδιά τους όταν απουσίαζαν για δουλειά. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 60χρονος κακοποιούσε την ανήλικη από το 2014 έως το 2015, μέχρι που ένα αιφνίδιο γεγονός στην οικογένεια του, τον ανάγκασε να μετακομίσει.

Ο 60χρονος φέρεται να ανάγκαζε την 11χρονη και τον μόλις 1,5 ετών αδελφό της να βλέπουν ταινίες ερωτικού περιεχομένου. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 60χρονος είχε προσπαθήσει να βιάσει το κορίτσι, προχωρώντας σε άλλες ασελγείς πράξεις στο σπίτι του και στο αυτοκίνητό του.

Με απειλές

Όπως μεταδίδει το tharosnews.gr, «ο κατηγορούμενος είχε προχωρήσει στις αποτρόπαιες πράξεις του, απειλώντας το κορίτσι να μην αποκαλύψει τίποτα, διότι τα ίδια θα έκανε στον αδελφό της και μετά θα σκότωνε τους γονείς της και σε αυτήν θα έκανε χειρότερα».

Το κορίτσι ζητούσε από τους γονείς της να φύγουν από το χωριό. Ακόμα και όταν ο 60χρονος μετακόμισε σε άλλο κτίριο, από αυτό διέμεναν οι δύο οικογένειες, το κορίτσι συνέχισε να είναι ανήσυχο. Το 2017 η ανήλικη επισκέφθηκε συγγενικό της πρόσωπο στην Κρήτη, και του αποκάλυψε την κακοποίηση που είχε υποστεί. Μαζί με τη θεία της κατήγγειλαν το γεγονός στην Ασφάλεια Χανίων, όπου και σχηματίσθηκε δικογραφία.

Το δικαστήριο συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών και αναγνώρισε στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του σύννομου βίου. Ωστόσο αρνήθηκε να δώσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του και έτσι οδηγήθηκε στις φυλακές μιας και ήταν ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Μετά την έκδοση της καταδικαστικής απόφασης ο δικηγόρος Πολιτικής Αγωγής Χρίστος Χρυσός, εξέφρασε την ικανοποίησή του και δήλωσε: «Η οικογένεια εκφράζει την ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα και την παραδειγματική τιμωρία του δράστη, ο οποίος να μακαρίζει την προηγούμενη Κυβέρνηση για την εγκληματική αλλαγή της ποινικής αντιμετώπισης τέτοιων ειδεχθών εγκλημάτων με ευμενέστερο πλαίσιο ποινών. Εξ ου και ήδη είναι σε διαδικασία ψήφισης νομοσχέδιο για την αυστηροποίηση των ποινών για τα εγκλήματα που αφορούν την προσβολή της γενετήσιας ελευθερίας και ιδιαίτερα ανηλίκων. Με την απόφαση δίνεται το κίνητρο και το έναυσμα στην ανήλικη παθούσα, να προσπαθήσει να πατήσει πάλι στα πόδια της και να παύσει επιτέλους το μαρτύριό της και η ψυχική της κατάπτωση απ' όσα βίωσε από τον κατηγορούμενο. Η κοινωνία μας μπορεί να αισθάνεται ασφαλέστερη από τον εγκλεισμό του κατηγορούμενου».

Με πληροφορίες από Tharosnews.gr

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Δεν καταλαβαίνω το ελαφρυντικό του συννομου βίου (και του πρότερου εντίμου βίου, αν είναι το ίδιο δεν ξέρω). Δεν μιλάμε για κάτι που έγινε καταλάθος. Έγινε και κατ επανάληψη. Ποιο ελαφρυντικό και γιατί?