Αρναούτογλου: Έρχεται δύσκολο τετράωρο με σφοδρές καταιγίδες και ανέμους

Αρναούτογλου: Έρχεται δύσκολο τετράωρο με σφοδρές καταιγίδες και ανέμους Facebook Twitter
0

Νέα μίνι- επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός καθώς σύμφωνα με μετεωρολογικές προβλέψεις σε κάποιες περιοχές έρχονται και πάλι ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Το νέο πέρασμα της κακοκαιρίας θα είναι σύντομο αλλά δύσκολο, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, χρειάζεται προσοχή. Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook αναμένεται σφοδρή κακοκαιρία για τρεις με τέσσερις ώρες το βράδυ της Κυριακής (17.11.2019) και προς το ξημέρωμα της Δευτέρας (18.11.2019) κυρίως στα δυτικά της Ελλάδας.

 

Αναλυτικά η πρόγνωσή του

«Προσοχή στα πρόσκαιρα μεν αλλά κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών της Κυριακής 17/11 προς τη Δευτέρα 18/11 στη δυτική Ελλάδα και κυρίως στα Επτάνησα και στις παράκτιες περιοχές της υπόλοιπης δυτικής ηπειρωτικής χώρας!

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, χοντρικά γύρω στα μεσάνυχτα της Κυριακής προς το ξημέρωμα της Δευτέρας και για περίπου ένα τρίωρο - τετράωρο θα πρέπει υπάρξει ένα πέρασμα από μπόρες και καταιγίδες πιθανώς τοπικά ισχυρές συνοδευόμενες και από ισχυρές ριπές νοτιοδυτικών ανέμων που πρόσκαιρα δεν αποκλείεται να αγγίξουν και τα 8-9 μποφόρ.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι με το έδαφος κορεσμένο πλέον ειδικά στη δυτική Ελλάδα από τις πολλές και έντονες βροχές των τελευταίων ημερών, η συνοχή του εδάφους έχει μειωθεί σημαντικά κι έτσι ακόμα και κατά τη διάρκεια μιας σχετικά μικρής διάρκειας καταιγίδας με ισχυρές ριπές ανέμων, δέντρα με πολύ ρηχό και μαλακό ριζικό σύστημα (πχ η λεύκα) και με τις φυλλωσιές να μην έχουν πέσει ακόμα εντελώς, καθίστανται πολύ ασταθή και μη ανθεκτικά σε ανέμους. Καλό λοιπόν θα είναι να αποφεύγεται η διέλευση και το παρκάρισμα αυτοκινήτων κάτω από μεγάλα δέντρα κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων (δείτε την εκτιμώμενη ώρα εκδήλωσης τους και διαβάστε προσεκτικά για τις εντάσεις των ανέμων στον τίτλο του προγνωστικού χάρτη!

Για την συγκεκριμένη εξέλιξη αλλά και τις όποιες αλλαγές παρουσιάσει ο καιρός και στην υπόλοιπη χώρα την ερχόμενη εβδομάδα, θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση μέσα από εδώ και μέσα στο Σαβ/κύριακο!».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ