Σε εξέλιξη η κακοκαιρία «Βικτώρια»: Στο επίκεντρο η Αττική - Πού θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία «Βικτώρια»: Στο επίκεντρο η Αττική - Πού θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα Facebook Twitter
0

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Βικτώρια» που πλήττει τη χώρα από την Τρίτη, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις.


Τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν σταδιακά τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στα δυτικά πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή πτώση. Στο επίκεντρο είναι από τη νύχτα και η Αττική με ισχυρές καταιγίδες να πλήττουν την Αθήνα και πολλές περιοχές

Αναλυτικότερα η πρόβλεψη από την ΕΜΥ: 

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων μετά το μεσημέρι.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ, που το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία «Βικτώρια»: Στο επίκεντρο η Αττική - Πού θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα Facebook Twitter
Εκτιμώμενο ύψος βροχής κατά τη διάρκεια των απογευματινών ωρών της Τετάρτης - Βροχές και καταιγίδες προβλέπονται και στην περιοχή της Αττικής, όπου τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης θα είναι τοπικά ισχυρές και αναμένονται σημαντικά ύψη βροχής, όπως διακρίνεται στο Χάρτη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων μετά το μεσημέρι.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές αρχικά στη Μακεδονία και από το βράδυ στη Θράκη. Εξασθένηση των φαινομένων αρχικά στη δυτική και μετά το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα θαλάσσια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων από αργά το απόγευμα. Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και πιθανώς πρόσκαιρα στη Θεσσαλία και τις Σποράδες. Εξασθένηση των φαινομένων μετά το μεσημέρι.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές αρχικά στη δυτική Κρήτη και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ και από τα δυτικά. Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ που από το απόγευμα από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στον παρακάτω Χάρτη, παρουσιάζονται το εκτιμώμενο αθροιστικό ύψος βροχής έως τις βραδινές ώρες της Τετάρτης, καθώς επίσης και οι περιοχές όπου αναμένονται τα έντονα φαινόμενα κατά τη διάρκεια του διημέρου Τρίτης και Τετάρτης. Παράλληλα, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική, με αποτέλεσμα τη δημιουργία του φαινομένου της λασποβροχής.

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία «Βικτώρια»: Στο επίκεντρο η Αττική - Πού θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα Facebook Twitter
Εκτιμώμενο αθροιστικό ύψος βροχής κατά τη διάρκεια του διημέρου Τρίτης 12/11 και Τετάρτης 13/11/2019. Με κύκλο περικλείονται οι περιοχές όπου αναμένονται τα έντονα φαινόμενα
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

«Είναι από τις λίγες μεταμοσχεύσεις που γίνονται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως γενικότερα, λόγω των ενδείξεων και του βαθμού δυσκολίας» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου
NEWSROOM