ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Λέρος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη μεταφορά μεταναστών και προσφύγων

Λέρος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη μεταφορά μεταναστών και προσφύγων Facebook Twitter
φωτό αρχείου/ eurokinissi
0

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι κάτοικοι της Λέρου διαμαρτυρόμενοι για τον μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του νησιού.

Μάλιστα σήμερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας στη Λέρο, ενάντια στην μεταφορά 50 ακόμη μεταναστών και προσφύγων στο νησί από τη Σύμη.

 Ο δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας σε δηλώσεις του χαρακτήρισε απαράδεκτη την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο νησί, στο οποίο ήδη φιλοξενούνται περίπου 3.000 μετανάστες και τόνισε ότι η Λέρος δεν αντέχει και άλλους.

«Δεν είναι δυνατόν να παίρνουν τέτοιες αποφάσεις να φέρουν και άλλους μετανάστες εδώ, και εμείς έχουμε τεράστιο πρόβλημα στο νησί. Οι δομές είναι για 800 άτομα και έχουμε 2000 κόσμο εκτεθειμένους στην παραλία με μια κουβέρτα και ένα σεντόνι!», τόνισε.

Η ανακοίνωση του Δήμου

«Μετά τη μεταφορά προσφύγων/μεταναστών από άλλα νησιά της Δωδεκανήσου, εκτός των διοικητικών ορίων του Δήμου Λέρου, ο Δήμαρχος κ. Μιχάλης Κόλιας καλεί τους πολίτες του νησιού να προσέλθουν στο λιμένα Αγίας Μαρίνας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με αφορμή τη μετακίνηση -για πολλοστή φορά- σαράντα (40) προσφύγων/μεταναστών από τη Σύμη στο νησί μας, παρά τις διαβεβαιώσεις από τον Υπουργό κ. Χρυσοχοϊδη και τους αρμόδιους του υπουργείου ότι θα προχωρήσουν άμεσα στην αποσυμφόρηση των δομών.

Ζητάμε επιτακτικά:


Την άμεση αποσυμφόρηση του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης το οποίο αυτή τη στιγμή φιλοξενεί άνω των 2500 προσφύγων/μεταναστών
Την μεταφορά στη Λέρο όσων προσφύγων/μεταναστών εντοπίζονται ΜΟΝΟ εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Λέρου (Ν. Φαρμακονήσι – Ν. Λέρος – Ν. Λέβιθα).
Την μετακίνηση προς την ενδοχώρα των νεοαφιχθέντων προσφύγων/μεταναστών εντός δύο (2) ημερών.
Την συνέχιση του Κοινωφελούς προγράμματος του ΟΑΕΔ, διότι στον Δήμο Λέρου δεν υπάρχει προσωπικό καθαριότητας και αποκομιδής απορριμμάτων για το ΚΥΤ.
Την ενίσχυση του Νοσοκομείου Λέρου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό».

Με πληροφορίες από Δημοκρατική

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

Ελλάδα / Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

«Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να παρέχει οποιαδήποτε συνδρομή της ζητηθεί στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, για τη διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση
NEWSROOM