Προπύλαια: Σε εξέλιξη τo φοιτητικό συλλαλητήριο για την παιδεία

Προπύλαια: Σε εξέλιξη τo φοιτητικό συλλαλητήριο για την παιδεία Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Σε εξέλιξη βρίσκεται στα Προπύλαια πανελλαδικό φοιτητικό συλλαλητήριο με τους φοιτητές να διαμαρτύρονται για τις «διαρθρωτικές» μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης.

Ανάμεσα σε άλλα, απαιτούν να μην περάσουν οι νόμοι για το άσυλο και την ισοτιμία κολεγίων – Πανεπιστημίων, την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την εκπαίδευση στον κρατικό προϋπολογισμό του 2020 και την άμεση λύση στο ζήτημα της στέγασής τους με ανέγερση νέων εστιών και ενοικίαση δωματίων για όσους μείνουν εκτός.

Όπως αναφέρουν: Οι φοιτητές απαιτούν: Έκτακτο κρατικό κονδύλι για την κάλυψη των επιτακτικών αναγκών των Ιδρυμάτων Αύξηση της κρατική χρηματοδότησης για την εκπαίδευση στον νέο κρατικό προϋπολογισμό Να γίνουν δεκτές όλες οι μετεγγραφές Άμεση λύση στο ζήτημα της στέγασης των φοιτητών με ανέγερση νέων εστιών και ενοικίαση δωματίων για όσους μείνουν εκτός. Ούτε σκέψη για διαγραφές φοιτητών. Η κυβέρνηση ΝΔ να μην τολμήσει αν φέρει το νομοσχέδιο που ετοιμάζει.

Αμέσως μετά το συλλαλητήριο οι φοιτητικοί σύλλογοι πρόκειται να πραγματοποιήσουν πανελλαδικό συντονιστικό στο κτήριο του Χημείου, για να σχεδιάσουν τις επόμενες τους κινητοποιήσεις.

Το κέντρο αυτή τη στιγμή είναι κλειστό λόγω της πορείας.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM