Βόλος: Ποινή φυλάκισης οκτώ ετών σε 46χρονο για βιασμό της συζύγου του

Βόλος: Ποινή φυλάκισης οκτώ ετών σε 46χρονο για βιασμό της συζύγου του Facebook Twitter
0

Ποινή φυλάκισης οχτώ ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας σε 46χρονο άνδρα από τον Βόλο για τον βιασμό της συζύγου του.

Ο 46χρονος που καταδικάστηκε τον Ιανουάριο του 2018 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Τρικάλων σε κάθειρξη 12 ετών για βιασμό της συζύγου, αλλά και για σωματικές βλάβες ενδοοικογενειακής βίας τόσο κατά της 36χρονης, όσο και κατά της 16χρονης κόρης τους, δικάστηκε την Τετάρτη σε δεύτερο βαθμό και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών. Μετά από τη δίκη οδηγήθηκε συνοδεία αστυνομικών πίσω στις φυλακές Γρεβενών.


Η φοβερή ιστορία αποκαλύφτηκε το 2016. Τότε η γυναίκα οδηγήθηκε στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων προκειμένου να μπορέσει να φύγει από την οικογενειακή της εστία και να πάρει μαζί της τα παιδιά. Ο 46χρονος είχε φτάσει πλέον να απειλεί ότι θα τη σκοτώσει. Ο σύζυγός της την κακοποιούσε σεξουαλικά ανά τακτά διαστήματα και της προκαλούσε και σωματικές βλάβες, όπως μώλωπες και εκδορές. Η γυναίκα δεν άντεξε άλλο και έλυσε τη σιωπή της καταγγέλλοντας το περιστατικό στην Αστυνομία.

Κατά τη διάρκεια της δίκης η 36χρονη περιέγραψε το απίστευτο δράμα που βίωνε στην οικογενειακή της εστία της ενώ εξετάστηκαν ως μάρτυρες κατηγορίας δύο φίλες της, οι οποίες κατέθεσαν στο δικαστήριο τα περιστατικά που εξομολογούταν τότε η 36χρονη, αλλά και για τα σημάδια κακοποίησης που οι ίδιες διαπίστωναν. Σύμφωνα με τους μάρτυρες υπεράσπισης μεταξύ των οποίων και η αδερφή του 46χρονου, ο άνδρας δεν είχε δώσει ποτέ αφορμή για να κινήσει υποψίες.


Ο ίδιος, απολογούμενος στο δικαστήριο ο 46χρονος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του καταλογίστηκαν ενώ υποστήριξες ότι κατηγορείται άδικα και ότι έχει πέσει θύμα πλεκτάνης. Το Δικαστήριο του επέβαλε κάθειρξη έξι ετών για το βιασμό κατ' εξακολούθηση και από δύο έτη φυλάκιση για τις σωματικές βλάβες ενδοοικογενειακής βίας.

Με πληροφορίες από taxydromos

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM