Αίσιο τέλος έχει η περιπέτεια υγείας του Πέτρου Τατσόπουλου, που την περασμένη Τρίτη υπέστη οξύ, διαχωριστικό ανεύρυσμα αορτής ενώ ήταν φιλοξενούμενος σε εκπομπή του Alpha, και χειρουργήθηκε εσπευσμένα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο. 

 

Όπως όλα δείχνουν, ο γνωστός συγγραφέας και πρώην βουλευτής θα πάρει εξιτήριο μέσα στην εβδομάδα, σύμφωνα με την ανάρτηση του φίλου του, Απόστολου Δοξιάδη στο Facebook. 

 

«Σήμερα το απόγευμα υπέβαλα στον Petros Tatsopoulos την παραίτησή μου από προσωρινός Εκπρόσωπος Τύπου του, ρόλου που μου ανέθεσε η φιλία μας, η οικογένειά του και η τύχη. Ο Πέτρος απεδέχθη την παραίτησή μου και με ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες μου. Ως τελευταία μου ενέργεια, με παρακάλεσε να ανακοινώσω ότι θα αναλάβει τα χρέη του Εκπροσώπου Τύπου του εαυτού του από την Πέμπτη, όταν θα επανέλθει στην έδρα του», έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Δοξιάδης.

 

 

  

«Τέτοια περιστατικά συνήθως πεθαίνουν»

Ο διευθυντής καρδιορχειρουργικής κλινικής του Ιπποκρατείου, Δημήτρης Λυμπεριάδης που χειρούργησε τον Πέτρο Τατσόπουλο, είχε μιλήσει στην κάμερα για τα κρίσιμα πρώτα λεπτά στο χειρουργείο. «Τέτοια περιστατικά συνήθως πεθαίνουν. Δεν τα προλαβαίνεις», σχολίασε χαρακτηριστικά. Όπως εξήγησε, ο κ. Τατσόπουλος διακομίστηκε με ρήξη ανιούσης αορτής: «...δηλαδή είχε σπάσει η αορτή του και είχε γεμίσει αίμα το περικάρδιο που πίεζε την καρδιά. Μόλις με φωνάξανε είχε σχεδόν μηδέν πίεση».

 

«Τρέχοντας τον πήγα πάνω στο χειρουργείο και προλάβαμε, τον άνοιξα σχεδόν ζωντανό. Ο αναισθησιολόγος τον κοίμιζε ανοίγοντας. Καταφέραμε και πιάσαμε την αορτή, κάναμε τα δέοντα και βγήκαμε ζωντανοί».

 

Ο Δημήτρης Βίτσας που βρισκόταν που βρισκόταν στο ίδιο πάνελ με τον Πέτρο Τατσόπουλο, σχολίασε σχετικά στον ΣΚΑΪ: «Ήταν σωτήρια εκείνη την ώρα η βοήθεια του πλαστικού χειρουργού Γιάννη Λύρα εκείνη τη στιγμή, όπως και το κουράγιο του Πέτρου που είπε ότι θέλει να αποχωρήσει επειδή ένιωσε έναν οξύ πόνο, αλλά και η βοήθεια του Τάκη Χατζή και της Λίδας Μπόλα (...) Ήταν εξαιρετικά τυχερός για το γεγονός ότι μίλησε εκείνη την ώρα, για το ότι υπήρχε στο στούντιο γιατρός και για το ότι έφτασε γρήγορα το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ».