Μαζική πορεία μαθητών στην Αθήνα για το Κλίμα και το μέλλον του πλανήτη

Μαζική πορεία μαθητών στην Αθήνα για το Κλίμα και το μέλλον του πλανήτη Facebook Twitter
ΑΠΕ
1

Πορεία για την κλιματική αλλαγή πραγματοποίησαν εκατοντάδες μαθητές στο κέντρο της Αθήνας, ενώνοντας τις φωνές τους με το παγκόσμιο κίνημα μαθητών Fridays For Future. 

Με συνθήματα όπως «Θέλουμε αλλαγή», «Το κλίμα αλλάζει, γιατί δεν αλλάζουμε εμείς;», «Και οι δεινόσαυροι νόμιζαν πως είχαν χρόνο», «Ας δράσουμε τώρα» και «Για να σας δώσουμε ένα μάθημα, χάνουμε τα δικά μας», οι μαθητές ξεκίνησαν την πορεία από την πλατεία Συντάγματος και κατευθύνθηκαν προς το Μοναστηράκι, κατηφορίζοντας την οδού Ερμού. 

Οι επόμενες δράσεις

Ενόψει της Διάσκεψης Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα στις 23 Σεπτεμβρίου, είναι προγραμματισμένες δύο παγκόσμιες δράσεις, σήμερα και στις 27 Σεπτεμβρίου. «Είμαστε ένα παγκόσμιο μαθητικό κίνημα και διαμαρτυρόμαστε για την ανεπαρκή αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, στην οποία αναμφισβήτητα βρισκόμαστε», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι μαθητές στο κάλεσμά τους.

«Χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων σας και θα θέλαμε να δώσετε το παρών, στην πλατεία Συντάγματος, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στις 12:00 (...) Δεν θα διαμαρτυρηθούν μαθητές μόνο στην πρωτεύουσα της χώρας μας, αλλά και σε άλλες πόλεις πανελλαδικώς όπως στα Χανιά, την Λάρισα, την Καλαμάτα, την Πάτρα αλλά και την Θεσσαλονίκη».

Μαζική πορεία μαθητών στην Αθήνα για το Κλίμα και το μέλλον του πλανήτη Facebook Twitter
ΑΠΕ
Μαζική πορεία μαθητών στην Αθήνα για το Κλίμα και το μέλλον του πλανήτη Facebook Twitter
ΑΠΕ

Για αύριο, είναι προγραμματισμένη στην Αθήνα και ανταλλαγή ρούχων και βιβλίων, στο "Latraac Skate Café" στην οδό Λεωνίδου 63-65, στις 18:00. «Ο κάθε ένας μπορεί να φέρει λίγα ρούχα ή βιβλία τα οποία δεν χρησιμοποιεί πια τακτικά, και επιλέγει έναν αντίστοιχο αριθμό αντικειμένων ανταλλαγής. Σκοπός αυτής της δράσης είναι να περιορίσουμε τη συχνή αγορά μη οικολογικών προϊόντων, θέλοντας να ενισχύσουμε την ανακύκλωση και να καταρρίψουμε το λεγόμενο «Fast Fashion» αλλά και την υπερκατανάλωση προϊόντων, φαινόμενα που διχάζουν την κοινωνία».

Το πρόγραμμα της εβδομάδας περιλαμβάνει και δύο καθαρισμούς. Στις 28 Σεπτεμβρίου είναι προγραμματισμένη μία πορεία με ποδήλατα, στις 6μ.μ. Σημείο συνάντησης θα είναι και πάλι η πλατεία Συντάγματος.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

#fridaysforfuture #climatestrike

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Natalia Tsoukala (@natalia.tsoukala) στις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

#fridaysforfuture

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Philipp Krause (@philippkrause3) στις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

#fridaysforfuture #climatestrike Together with the students for a better future for all #Athens #greece

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dimitris Tsekeris (@tsek_the_d) στις

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Ένας στους επτά ενήλικες στην Ελλάδα έχει βιώσει σεξουαλική βία κατά την παιδική ηλικία, σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα

Ελλάδα / Ένας στους επτά ενήλικες στην Ελλάδα έχει βιώσει σεξουαλική βία κατά την παιδική ηλικία, σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα

Το ποσοστό των γυναικών που βίωσαν σεξουαλική βία ως παιδιά στην Ελλάδα ανέρχεται σε 12,1% και το ποσοστό των ανδρών 15,3% - Παγκόσμια έρευνα με επικεφαλής την Ελληνίδα Εμμανουέλα Γακίδου
LIFO NEWSROOM
Φυλακές Κορυδαλλού: Πότε θα πάνε στον Ασπρόπυργο και ποιο είναι το σχέδιο για την τύχη των παλιών κτιρίων

Ρεπορτάζ / Πότε θα φύγουν τελικά οι φυλακές από τον Κορυδαλλό;

Η απομάκρυνση των φυλακών Κορυδαλλού και η μεταφορά τους στον Ασπρόπυργο αποτελεί πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και είναι ένα έργο βαρύνουσας σημασίας. Πότε θα γίνει η μετεγκατάστασή τους και πώς θα αξιοποιηθούν τα παλιά κτίρια;
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ

σχόλια

1 σχόλια