Στόχος βανδάλων έγινε για ακόμη μια φορά η προτομή της ηρωίδας της Εθνικής Αντίστασης Λέλας Καραγιάννη στο κέντρο της Αθήνας.

 

Η προτομή είχε βανδαλιστεί ξανά το 2016, καθώς βρέθηκε «αποκεφαλισμένη» ενώ και σήμερα τα συνεργεία του Δήμου βρήκαν τον αποκολλημένο κορμό και το αποκομμένο τμήμα του κεφαλιού της προτομής στον πεζόδρομο της οδού Τοσίτσα, δίπλα στο Πολυτεχνείο.

 

 

 

 

 

Τον αποτροπιασμό του εκφράζει για το βανδαλισμό ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Μπρούλιας.

 

«Είτε πρόκειται για ιστορική άγνοια είτε για ηθελημένη πράξη κάποιων ώστε να προκαλέσουν, το να γίνεται η προτομή της Λέλας Καραγιάννη στόχος προκαλεί αποτροπιασμό και συσπειρώνει όλους τους πολίτες» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, σημειώνοντας ότι «σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και τα ειδικά του συνεργεία η προτομή σύντομα θα επανατοποθετηθεί στη θέση της».

 

Η μαρμάρινη προτομή, που τοποθετήθηκε στην οδό Τοσίτσα το 1963 και είναι έργο της γλύπτριας Λουκίας Γεωργαντή, είχε πέσει και πάλι θύμα αγνώστων τον Σεπτέμβριο του 2016, αλλά επισκευάστηκε και επανατοποθετήθηκε.

 

Συνεργεία του δήμου Αθηναίων διαπίστωσαν σήμερα το πρωί τον νέο βανδαλισμό, αποθήκευσαν τον αποκολλημένο κορμό και παρέδωσαν το αποκομμένο τμήμα του κεφαλιού της προτομής στη Διεύθυνση Συντήρησης του υπουργείου Πολιτισμού.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr