Καιρός: Αυξημένη συγκέντρωση σκόνης στην ατμόσφαιρα - Αναλυτική πρόγνωση

Καιρός: Αυξημένη συγκέντρωση σκόνης στην ατμόσφαιρα - Αναλυτική πρόγνωση Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Σχετικά αυξημένα θα είναι τη Δευτέρα τα επίπεδα σκόνης στην ατμόσφαιρα, σύμφωνα με την πρόγνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Αναλυτικά, τη Δευτέρα αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά, το μεσημέρι και απόγευμα. Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια και οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά από το πρωί έως το απόγευμα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 26 έως 34 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι και στη συμπρωτεύουσα σχετικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 16 έως 33, στην υπόλοιπη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία από 20 έως 38, στα δυτικά ηπειρωτικά από 22 έως 40, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 23 έως 36, στα νησιά του Ιονίου από 23 έως 34, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 23 έως 37, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 22 έως 31 και στην Κρήτη από 20 έως 32 και τοπικά στη Νότια Κρήτη έως 34.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση θα σημειωθεί σε όλο το Αιγαίο από το απόγευμα. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης.

Υψηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι καταγράφηκαν σήμερα

Υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν το μεσημέρι της Κυριακής, κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια ηπειρωτικά της Ελλάδα..

Η υψηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στην Αμφιλοχία, όπου ο υδράργυρος άγγιξε τους 39 βαθμούς Κελσίου. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 υψηλότερες μέγιστες που κατέγραψε το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (meteo.gr)

Καιρός: Αυξημένη συγκέντρωση σκόνης στην ατμόσφαιρα - Αναλυτική πρόγνωση Facebook Twitter

Παράλληλα ισχυρό ήταν και το μελτέμι στο Αιγαίο. Όπως προκύπτει από τον πίνακα των 8 ισχυρότερων ριπών, η μεγαλύτερη ταχύτητα ανέμου καταγράφηκε στην Παξιμάδα Καρύστου και ήταν ίση με 106 χλμ/ώρα.

Καιρός: Αυξημένη συγκέντρωση σκόνης στην ατμόσφαιρα - Αναλυτική πρόγνωση Facebook Twitter

Με πληροφορίες από meteo.gr

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ