Φωτιά στην Εύβοια: Τι υποστηρίζει στην κάμερα ο βασικός ύποπτος για τον εμπρησμό

Φωτιά στην Εύβοια: Τι υποστηρίζει στην κάμερα ο βασικός ύποπτος για τον εμπρησμό Facebook Twitter
0

Αθώος δηλώνει ο ύποπτος για εμπρησμό στην υπόθεση της μεγάλης, δασικής πυρκαγιάς στην κεντρική Εύβοια, που κατέκαψε πάνω από 25.000 στρέμματα πευκοδάσους την περασμένη εβδομάδα. 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο βασικός ύποπτος έδωσε τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα, επιμένοντας στο άλλοθί του. Απορρίπτοντας κατηγορηματικά τα σενάρια εμπλοκής του, ο 33χρονος ισχυρίζεται πως την ώρα που ξέσπασε η φωτιά, βρισκόταν με συγγενικά του πρόσωπα στο χωριό Κατούνια, 25 χιλιόμετρα από το σημείο που εκδηλώθηκε η πύρινη λαίλαπα. 

«Με πήγαν στο Τμήμα κάτω για να εξηγήσω που ήμουν, τι ώρες και τέτοια (...) Έγινε την Τρίτη αυτό και ήρθαν επειγόντως να μου μιλήσουν (...) Τους είπα ότι ήμουν στα Κατούνια με τον θείο και τη θεία μου. Μαζί πηγαίναμε, μαζί γυρίζαμε. Κατεβαίναμε από τον Άγιο Ιερεμία και βλέπαμε τους καπνούς. Μου λέει "Ξέρεις τίποτα;", του λέω "Όχι, πρώτη φορά το βλέπω"».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, το άλλοθι του άνδρα χαρακτηρίζεται από ανακολουθίες, καθώς το στίγμα του κινητού του τηλεφώνου την ώρα που ξέσπασε η φωτιά, τον δείχνει στο χωριό του και όχι εκεί που υποστηρίζει ότι βρισκόταν. Από την πλευρά του, ο 33χρονος ισχυρίζεται ότι θεωρήθηκε ύποπτος λόγω της περυσινής καταδίκης του για εμπρησμό από πρόθεση, στην ίδια περιοχή, μετά από διαπληκτισμό που είχε με μια γειτόνισσά του.

Για τους υπόλοιπους 8 εμπρησμούς που έχει κατηγορηθεί, ισχυρίζεται ότι ομολόγησε μετά από πιέσεις. «Στο νεκροταφείο με μια κυρία (...) Τσαντίστηκα, έκανα αυτό το πράγμα και ζήτησα συγνώμη. Τα άλλα, με το ζόρι με πίεσαν, με απειλούσαν πως θα με χτυπήσουν, θα μου δώσουν μπουνιές και δεν ήξερα τι να πω» ισχυρίζεται. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM