Times: Oι Βρετανοί επενδυτές ακινήτων επιστρέφουν στην Ελλάδα

Times: Oι Βρετανοί επενδυτές ακινήτων επιστρέφουν στην Ελλάδα Facebook Twitter
1

Για μεγάλο ενδιαφέρον των Βρετανών επενδυτών για ακίνητα στην Ελλάδα κάνει λόγο δημοσίευμα της εφημερίδας The Times. 

Στο κείμενο τονίζεται η επιστροφή του κλίματος σταθερότητας στην Ελλάδα μετά από χρόνια οικονομικής ανασφάλειας.

«Μετά από μια δεκαετία οικονομικής αβεβαιότητας στην Ελλάδα, το ρεύμα έχει αλλάξει. Πώς αλλάζουν οι καιροί. Μετά από χρόνια σεναρίων για Grexit όταν φαινόταν σχεδόν σίγουρο ότι η προβληματική χώρα θα αποχωρήσει από την ΕΕ. Tώρα πια αυτό φαίνεται  πιθανό τώρα να συμβεί με την Μεγάλη Βρετανία», λένε οι Times. 

Times: Oι Βρετανοί επενδυτές ακινήτων επιστρέφουν στην Ελλάδα Facebook Twitter

«Η κατάσταση στην Ελλάδα κάθε άλλο παρά ιδανική είναι - η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 25% από την έναρξη της κρίσης το 2009 και θα χρειαστούν χρόνια για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους. Αλλά για την ώρα η κατάσταση δείχνει να έχει σταθεροποιηθεί με σημάδια ανάπτυξης και οι επενδυτές επιστρέφουν με ανανεώμενο πάθος» συνεχίζει το άρθρο.

 Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας διαχείρισης ακινήτων Aylesford International «για τους Βρετανούς αγοραστές το μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχουν οι βίλες, κυρίως σε νησιά».

Ο ίδιος προβλέπει ότι θα υπάρξει «έκρηξη» στις πωλήσεις ακινήτων αν ο Τζέρεμι Κόρμπιν γίνει πρωθυπουργός της Βρετανίας. «Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενοι αρκετοί θα προχωρήσουν σε γρήγορες αποφάσεις» λέει χαρακτηριστικά.

Παρόμοια εικόνα όσον αφορά την Ελλάδα δίνει και ο ιδρυτής της εταιρείας Incognito Property που λέει ότι «οι αγοραστές ανταποκρίνονται στην αυξημένη σταθερότητα που ακολούθησε την άνοδο στην εξουσία της κεντροδεξιάς κυβέρνησης στην Ελλάδα».

Ως παράδειγμα αναφέρει την περίπτωση πωλήσεων τον τελευταίο μήνα δύο ακινήτων αξίας άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ τον τελευταίο μήνα, «κάτι που προηγουμένως συνέβαινε κάθε 4-5 χρόνια».

«Οι Βρετανοί συνήθως έχουν προϋπολογισμό 500.000-700.000 ευρώ για να αγοράσουν ένα εξοχικό στην Ελλάδα. Στην Κέρκυρα, τους Παξούς, την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο οι αγοραστές είναι συνήθως συνταξιούχοι που ψάχνουν μικρά σπίτια με κήπους» καταλήγει το ρεπορτάζ των Times.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρώην παίκτης ριάλιτι ξυλοκόπησε 46χρονο - «Μου έσπασε το κόκκαλο μέσα στη μύτη, θα κάνω χειρουργείο»

Ελλάδα / Πρώην παίκτης ριάλιτι ξυλοκόπησε 46χρονο - «Μου έσπασε το κόκκαλο μέσα στη μύτη, θα κάνω χειρουργείο»

Οι δηλώσεις του 46χρονου ασφαλιστή μέσα από το νοσοκομείο για το περιστατικό - «Είχε μία πληρωμή κάποτε από ασφαλιστική που δεν την πήρε ποτέ και από τότε μάλλον μου τη φύλαγε»
THE LIFO TEAM
Delivery

Θέματα / Οι αόρατοι ντελιβεράδες της Wolt και του efood:  Μια νέα «Μανωλάδα» έξω από την πόρτα σου

Πίσω από την ταχύτητα των παραδόσεων και την ευελιξία της gig economy ξεδιπλώνεται ένα αθέατο δίκτυο εκμετάλλευσης, μαύρης και υποδηλωμένης εργασίας: διανομείς που δουλεύουν με εξαντλητικά ωράρια, πίεση και απειλές. Τι ισχυρίζονται οι εργαζόμενοι διανομείς και τι απαντούν οι ψηφιακές πλατφόρμες.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ