Φωτιά στην Ελαφόνησο: Αποχωρούν από το νησί οι επισκέπτες

Φωτιά στην Ελαφόνησο: Αποχωρούν από το νησί οι επισκέπτες Facebook Twitter
0

Ο οικισμός της Παναγιάς και η περιοχή του Σίμου έχουν εκκενωθεί προληπτικά στην Ελαφόνησο λόγω της αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς. 

Όπως αναφέρει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα, δεν έχει καταγραφεί κάποιος εγκλωβισμός ή τραυματισμός.

Πρόσθεσε επίσης ότι μεγάλος αριθμός επισκεπτών βρίσκεται στο λιμάνι, περιμένοντας να φύγουν από το νησί και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η φωτιά δεν έχει προκαλέσει μόνο μεγάλη οικολογική καταστροφή, αλλά και οικονομική.

«Η φωτιά είναι ακόμα σε εξέλιξη από χθες. Κάποια στιγμή υπήρχε καλύτερη εικόνα αλλά με την ενίσχυση των ανέμων το πρωί, οι φλόγες εντάθηκαν. Η πυρκαγιά δεν έχει ελεγχθεί σε κάποιο σημείο», εξηγεί αξιωματικός της πυροσβεστικής που μίλησε στο LiFO.gr. Η ίδια πηγή τόνισε πως η εκκένωση έγινε «σε επίπεδο προληπτικής απομάκρυνσης».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM