Φωτιά στην Ελαφόνησο: Αποχωρούν από το νησί οι επισκέπτες

Φωτιά στην Ελαφόνησο: Αποχωρούν από το νησί οι επισκέπτες Facebook Twitter
0

Ο οικισμός της Παναγιάς και η περιοχή του Σίμου έχουν εκκενωθεί προληπτικά στην Ελαφόνησο λόγω της αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς. 

Όπως αναφέρει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα, δεν έχει καταγραφεί κάποιος εγκλωβισμός ή τραυματισμός.

Πρόσθεσε επίσης ότι μεγάλος αριθμός επισκεπτών βρίσκεται στο λιμάνι, περιμένοντας να φύγουν από το νησί και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η φωτιά δεν έχει προκαλέσει μόνο μεγάλη οικολογική καταστροφή, αλλά και οικονομική.

«Η φωτιά είναι ακόμα σε εξέλιξη από χθες. Κάποια στιγμή υπήρχε καλύτερη εικόνα αλλά με την ενίσχυση των ανέμων το πρωί, οι φλόγες εντάθηκαν. Η πυρκαγιά δεν έχει ελεγχθεί σε κάποιο σημείο», εξηγεί αξιωματικός της πυροσβεστικής που μίλησε στο LiFO.gr. Η ίδια πηγή τόνισε πως η εκκένωση έγινε «σε επίπεδο προληπτικής απομάκρυνσης».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλέξης Τσίπρας: Ο εκδοτικός οίκος «Gutenberg» καταγγέλλει υποκλοπή αποσπασμάτων του βιβλίου «Ιθάκη»

Ελλάδα / Αλέξης Τσίπρας: Ο εκδοτικός οίκος «Gutenberg» καταγγέλλει υποκλοπή αποσπασμάτων του βιβλίου «Ιθάκη»

«Η απόφαση του πότε και πώς θα δημοσιευτεί ένα έργο ή μέρος αυτού, καθώς και η αναπαραγωγή του, αφορά αποκλειστικά τον δημιουργό του και τον εκδοτικό οίκο», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM