Κατεδαφίζονται 13 επικίνδυνα κτίρια στην Αθήνα

Κατεδαφίζονται 13 επικίνδυνα κτίρια στην Αθήνα Facebook Twitter
0

Ξεκίνησαν οι εργασίες κατεδάφισης των επικίνδυνων κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας από εκείνο στη συμβολή των οδών Μυλοποτάμου και Στρατηγού Δαβάκη στους Αμπελοκήπους.


Πρόκειται για το πρώτο από τα 13 κτίρια που έχουν χαρακτηριστεί ως επικίνδυνα και είναι προς κατεδάφιση. Το συγκεκριμένο κτίριο στους Αμπελοκήπους, έχει χτιστεί πριν από το 1955 και ο ιδιοκτήτης το έχει παραχωρήσει στον Δήμο Αθηναίων. Η κατεδάφισή του κρίθηκε αναγκαία καθώς αποτελούσε κίνδυνο για τους πολίτες που κυκλοφορούν στην περιοχή.

«Είναι 13 κτίρια σ' όλη την Αθήνα. Είναι το "τυχερό" αυτό που ξεκινήσαμε πρώτο. Έχουν χαρακτηριστεί 13 κτίρια κατεδαφιστέα κι από τη στιγμή που είχαμε τον ανάδοχο ήταν θέμα χρόνου να προχωρήσουμε τις άδειες. Μας πήρε δύο χρόνια να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες» είπε ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Μπρούλιας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, προσθέτοντας ότι πρέπει να προσπελαστεί ένας γραφειοκρατικός κυκεώνας για να μπει μπουλντόζα, ενώ στα διατηρητέα η διαδικασία που ακολουθείται είναι ακόμα πιο σύνθετη και χρονοβόρα. Κλείνοντας ανέφερε ότι ο ιδιοκτήτης φέρει την κύρια ευθύνη για την κατεδάφιση κι εφόσον υπάρχει ιδιοκτήτης, χρεώνεται εκείνος την κατεδάφιση.

Η κατάσταση πολλών κτιρίων επιδεινώθηκε με τον σεισμό του προηγούμενου μήνα και κρίθηκε αναγκαία η άμεση κατεδάφισή τους. Κάποια από αυτά ανήκουν σε ιδιώτες και η απαιτούμενη διαδικασία έχει εκκινήσει, με τη σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών.


Όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος Αθηναίων, οι κατεδαφίσεις έχουν μπει στην τελική ευθεία κι ως τα τέλη Αυγούστου θα έχουν απομακρυνθεί όλα τα επικίνδυνα κτίρια.

 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM