Συγκλονιστικές μαρτυρίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τα θύματα της φονικής καταιγίδας στην Χαλκιδική

 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 ο Μανώλης Καρράς, δήμαρχος Νέας Προποντίδας, αναφέρθηκε στον θάνατο του πατέρα και ενός δίχρονου παιδιού μιας οικογένειας Ρώσων στην Χαλκιδική.

 

«Η ιστορία είναι τραγική. Η πενταμελής οικογένεια την ώρα της κακοκαιρίας πάει να προφυλαχθεί στο ξενοδοχείο όπου διέμενε. Η μητέρα με τα δύο παιδιά μπαίνει από τη ρεσεψιόν και δεν έπαθαν τίποτα. Ο πατέρας με το τρίτο παιδί της οικογένειας πάει έξω από την κεντρική είσοδο του ξενοδοχείου και πέφτει το δέντρο πάνω του».

 

Ο κ. Καρράς περιέγραψε και πώς έχασε τη ζωή της η 54χρονη Ρουμάνα και ο 8χρονος γιος της σε ταβέρνα της περιοχής: «Η Ρουμάνα βρισκόταν κάτω από το κιόσκι, χώθηκε κάτω από το τραπέζι για να προστατευτεί, κράτησε και το παιδάκι. Αυτό της ξέφυγε από τα χέρια, βγήκε από το κιόσκι, το παρέσυρε ο αέρας και το χτύπησε σε τζαμαρία με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα».

 

Παράλληλα, σχολιάζοντας την ένταση του φαινομένου ο κ. Καρράς εκτίμησε ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι και χειρότερα. «Όλες οι παραλίες ήταν γεμάτες κόσμο. Ο καιρός είχε αρχίσει να χαλάει μισή ώρα νωρίτερα και ο κόσμος εξακολουθούσε να είναι στις παραλίες», υπογράμμισε χαρακτηριστικά. 

 

«Όλα έγιναν σε 15 λεπτά. Η κατάσταση ήταν τρομακτική, κανείς δεν θα μπορούσε να αντιδράσει ψύχραιμα αν βρισκόταν στην παραλία με αποτέλεσμα ο ανεμοστρόβιλος να πετάει τους ανθρώπους και γι αυτό είχαμε πολλούς τραυματίες», είπε προσθέτοντας ότι «δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι θα είχαμε τόσο ακραία φαινόμενα στην περιοχή μας».