Λέκκας για Χαλκιδική: Παγίδες θανάτου οι πρόχειρες τουριστικές κατασκευές στη χώρα

Λέκκας για Χαλκιδική: Παγίδες θανάτου οι πρόχειρες τουριστικές κατασκευές στη χώρα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

«Καμπανάκι» προς τους πολίτες και τις αρχές χτυπά ο Ευθύμης Λέκκας μετά και τη φονική κακοκαιρία στην Χαλκιδική επισημαίνοντας ότι η ασφάλεια των κτιρίων στη χώρα είναι ένα σοβαρό πρόβλημα.

Πιο συγκεκριμένα, «παγίδες θανάτου» χαρακτήρισε στον ΣΚΑΪ τις πρόχειρες τουριστικές κατασκευές ο Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας.

«Ενώ τα κτίρια στην Ελλάδα έχουν δομηθεί με τον αντισεισμικό κανονισμό, οι κατασκευές που συνοδεύουν τα κτίρια, κυρίως στις τουριστικές περιοχές, παρουσιάζουν πολύ μεγάλη τρωτότητα. Δεν υπάρχει αντίστοιχος κανονισμός για την κατασκευή αυτών των κατασκευών, κάτι που έχω εισηγηθεί. Αυτές οι κατασκευές κινδυνεύουν και από σεισμούς και από τσουνάμι. Είναι παγίδες θανάτου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος  του ΟΑΣΠ με αφορμή τη θεομηνία στη Χαλκιδική που στοίχισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους.

Ο κ. Λέκκας επανέλαβε ότι η καταστροφή στη Βόρεια Ελλάδα είναι αποτέλεσμα ενός ακραίου καιρικού φαινομένου που διαδέχθηκε ένα άλλο φαινόμενο, τις υψηλές θερμοκρασίες.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ