Η μέρα ξεκίνησε με ήλιο και ζέστη και μέσα σε λίγες ώρες το σκηνικό του καιρού άλλαξε με την Αθήνα να έχει καλυφθεί από μαύρα σύννεφα. Πριν από λίγο καιρό ασθενές χαλάζι έπεσε στο κέντρο της πόλης ενώ σε πολλές περιοχές ξέσπασαν καταιγίδες.

 

Χαλάζι έριξε σύμφωνα με πληροφορίες και στο Ψυχικό αλλά και σε άλλα β. προάστια ενώ σε αρκετούς δρόμους υπάρχει μποτιλιάριοσμα.

 

«Τοπικά ισχυρή ανακλαστικότητα στα radar στα 45-50 dBz κυρίως στα νότια της Αττικής , αλλά και στη Πελ/σο . Ισχυρή καταιγίδα το επόμενο ημίωρο» αναφέρει με έκτακτο μήνυμα στο Twitter η ΕΜΥ.

 

 

 

Το meteo είχε προειδοποιήσει πως τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν κυρίως από το μεσημέρι και μετά, σε πολλά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας (κεντρικά, ανατολικά και βόρεια) και κατά τόπους στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

 

Τα φαινόμενα που σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται και πάλι και από χαλαζοπτώσεις (ενδεχομένως τοπικά χαλάζι μέτριου μεγέθους), τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στη Β. Ελλάδα, όπου θα διατηρήσουν τον έντονο χαρακτήρα τους.

 

Στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν καταιγίδες συμπεριλαμβάνεται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας (κυρίως τα νότια τμήματα), όπου τα φαινόμενα δεν αποκλείεται πρόσκαιρα να είναι έντονα.