Λέκκας για τον σεισμό 4,1 Ρίχτερ στην Αταλάντη: «Σημειώθηκε σε ευαίσθητη περιοχή»

Λέκκας για τον σεισμό 4,1 Ρίχτερ στην Αταλάντη: «Σημειώθηκε σε ευαίσθητη περιοχή» Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Ως έναν σεισμό που σημειώθηκε «σε ευαίσθητη περιοχή» χαρακτήρισε ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, τον σεισμό των 4,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 00:54 με επίκεντρο την Αταλάντη.

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε σε απόσταση 8 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά της Αταλάντης του νομού Φθιώτιδας. Το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν σε απόσταση 102 χιλιόμετρων βορειοδυτικά της Αθήνας. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6 ανέφερε ότι ο σεισμός σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Ευβοϊκού κόλπου «που είναι μια τεκτονική τάφρος καθώς περιλαμβάνει τα ρήγματα της Αταλάντης, των Καμένων Βούρλων και του Σπερχείου».

Ο καθηγητής Λέκκας ξεκαθάρισε ωστόσο ότι «από το από το ρήγμα αυτό καθ' αυτό της Αταλάντης δεν κινδυνεύουμε γιατί έχουμε βρει ότι η περίοδος επανάληψης ενός μεγάλου σεισμού είναι 700 χρόνια και ο προηγούμενος μεγάλος σεισμός είχε γίνει στην περιοχή το 1896 και ήταν 7 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ προκαλώντας ζημιές» και πρόσθεσε ότι υπάρχουν τα άλλα ρήγματα, των Καμένων Βούρλων και του Σπερχείου για τα οποία δεν έχουμε στοιχεία για τον ρυθμό επανάληψης.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο ΟΑΣΠ έχει την περιοχή υπό επιτήρηση και παρακολουθεί την εξέλιξη του φαινομένου.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ