Κτηματολόγιο: Παράταση έξι μηνών για την υποβολή δικαιολογητικών

Κτηματολόγιο: Παράταση έξι μηνών για την υποβολή δικαιολογητικών Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
0

Παράταση έως έξι μήνες για την υποβολή των δικαιολογητικών στο κτηματολόγιο δίνει η κυβέρνηση, κάνοντας αποδεκτή τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

«Δεδομένης της δυσκολίας των πολιτών να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την υποβολή δηλώσεων εγγραπτέων δικαιωμάτων, στο πλαίσιο της κτηματογράφησης που διενεργείται σε όλη την επικράτεια, με την προτεινόμενη ρύθμιση δίδεται η δυνατότητα στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας να χορηγεί παράταση έως 6 μήνες, πέραν της ήδη προβλεπόμενης τρίμηνης παράτασης που χορηγείται με αποφάσεις του 'Ελληνικό Κτηματολόγιο'», αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση. Από την διάταξη, που αναμένεται να ψηφιστεί, προκύπτει ότι οι υπουργικές αποφάσεις παράτασης «μπορεί να έχουν αναδρομική ισχύ από τη λήξη της προηγούμενης παράταξης μέχρι τη δημοσίευσή τους». Η τροπολογία κατατέθηκε στη βουλή από 13 μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

To Απρίλιο είχε ανακοινωθεί ότι η παράταση, έως και την 30η Μαΐου 2019, ύστερα από απόφαση του Ελληνικού Κτηματολογίου, της προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας για τους κατοίκους εσωτερικού, σε δήμους των Καστοριάς, Φλώρινας, Δράμας, Ξάνθης, Χαλκιδικής, Σάμου, Ικαρίας και Χίου.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM