Αλλάζει το καλοκαιρινό σκηνικό με βροχές και καταιγίδες - Ο καιρός της Πρωτομαγιάς

Αλλάζει το καλοκαιρινό σκηνικό με βροχές και καταιγίδες - Ο καιρός της Πρωτομαγιάς Facebook Twitter
1

Μια ακόμη μέρα θα κρατήσει το μίνι καλοκαίρι καθώς ο καιρός αλλάζει την Πρωτομαγιά.

Σύμφωνα με το meteo και τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία κατά τόπους άστατος καιρός θα επικρατήσει την Πρωτομαγιά κυρίως στη Δυτική, Κεντρική και Νότια Ελλάδα όπου τις θερμές ώρες της ημέρας θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχών ή καταιγίδων τοπικού χαρακτήρα τις βραδινές ώρες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι στα πελάγη δε θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ, ενώ οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή πτώση σε ολόκληρη τη χώρα.

Την Πέμπτη 2 Μαΐου, όπως φαίνεται και στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί, αναμένεται άστατος καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας σε αρκετές περιοχές του ηπειρωτικού κορμού της χώρας, και ιδιαίτερα στα ορεινά.

Αλλάζει το καλοκαιρινό σκηνικό με βροχές και καταιγίδες - Ο καιρός της Πρωτομαγιάς Facebook Twitter

Ο καιρός από τον μετεωρολόγο Σάκης Αρναούτογλου:

Με αραιή συννεφιά κατά διαστήματα αυξημένη θα κυλήσει η Πρωτομαγιά στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Στους χάρτες μπορείτε να δείτε σε ποιες περιοχές και ποιες ώρες της ημέρας αναμένεται να ψιχαλίσει ή και βρέξει για λίγο τοπικά.

Αλλάζει το καλοκαιρινό σκηνικό με βροχές και καταιγίδες - Ο καιρός της Πρωτομαγιάς Facebook Twitter
Αλλάζει το καλοκαιρινό σκηνικό με βροχές και καταιγίδες - Ο καιρός της Πρωτομαγιάς Facebook Twitter
Αλλάζει το καλοκαιρινό σκηνικό με βροχές και καταιγίδες - Ο καιρός της Πρωτομαγιάς Facebook Twitter

Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4-5 μποφόρ στα πελάγη και η θερμοκρασία το μεσημέρι γύρω στους 18 βαθμούς στα δυτικά και στους 22-24 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα.

Την Πέμπτη τοπικές μπόρες - καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένονται στα ορεινά, στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.


Οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4-5 μποφόρ στα πελάγη και η θερμοκρασία θα παραμείνει στα επίπεδα της Τετάρτης.

Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ο καιρός την Παρασκευή θα είναι γενικά καλός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με εξασθενημένους τους ανέμους στα πελάγη και τη θερμοκρασία σε μικρή άνοδο όμως το Σάββατο και την Κυριακή προβλέπεται αλλαγή του καιρού με λασποβροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας καθώς και τοπικές καταιγίδες, ισχυρούς νοτιάδες στα πελάγη 6-7 μποφόρ που θα ευνοήσουν τη μεταφορά αφρικανικης σκόνης και με τη θερμοκρασία σε χωρίς αξιόλογη μεταβολή.



Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι δείχνει νέα έρευνα για την Ελλάδα: οι άνδρες εμφανίζονται πολύ πιο αρνητικοί από τις γυναίκες απέναντι στην ομοφυλοφιλία

Ελλάδα / Τι δείχνει νέα έρευνα για την Ελλάδα: οι άνδρες εμφανίζονται πολύ πιο αρνητικοί από τις γυναίκες απέναντι στην ομοφυλοφιλία

Οι νόμοι μπορεί να αλλάζουν, αλλά οι κοινωνικές στάσεις όχι πάντα με τον ίδιο ρυθμό. Μια νέα έρευνα του Pew Research Center δείχνει ότι στην Ελλάδα το 40% των ανδρών θεωρεί την ομοφυλοφιλία ηθικά απαράδεκτη, έναντι 20% των γυναικών.
THE LIFO TEAM
ΕΟΔΥ ΝΕΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ελλάδα / ΕΟΔΥ: Ορίστηκε νέο Επιστημονικό Συμβούλιο - Πρόεδρος ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος

Ένα επεισόδιο ανάμεσα στον μέχρι πρόσφατα πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, και μια υπάλληλο του Οργανισμού, φαίνεται ότι βρίσκεται πίσω από την παραίτηση του Συμβουλίου
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Αιώνιος ο Χειμώνας φέτος. Εντάξει δεν είναι χειμώνας-χειμώνας...αλλά δε το λες και καλοκαίρι. Άντε να δούμε πότε θα βγούμε έξω καμιά νύχτα, γιατί τη νύχτα έχει ακόμα ψόφο.