Καιρός: Βροχές και αφρικανική σκόνη

Καιρός: Βροχές και αφρικανική σκόνη Facebook Twitter
0

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα θα σημειωθούν σήμερα στα δυτικά και βόρεια της χώρας, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Από το μεσημέρι, τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στα ηπειρωτικά, ενώ δεν αποκλείεται να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. 

Από τις απογευματινές ώρες, ατμοσφαιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια της Ελλάδας.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν, με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή πρόσκαιρης καταιγίδας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3 έως 4 μποφόρ και κατά περιόδους τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς.


Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημεριανές ώρες θα πυκνώσουν, με πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από 2 έως 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 6 έως 22, στην Ήπειρο από 7 έως 19 βαθμούς, στην κεντρική Ελλάδα από 7 έως 23 βαθμούς, στα δυτικά και νότια από 9 έως 19, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 22 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 17 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 10 έως 20 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.


Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ και μετά το μεσημέρι σταδιακά νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις 4 έως 5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ.

Με πληροφορίες από meteo.gr

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ