Έρχεται το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο στην Αθήνα - Με δυο ώρες φόρτιση καλύπτει 200 χλμ.

Έρχεται το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο στην Αθήνα - Με δυο ώρες φόρτιση καλύπτει 200 χλμ. Facebook Twitter
2

Παρουσιάστηκε σήμερα για πρώτη φορά στην Ελλάδα το ηλεκτρικό λεωφορείο BYD στην Ελλάδα, που μετά από μια πλήρη φόρτιση τη νύχτα στο αμαξοστάσιο έχει τη δυνατότητα εκτέλεσης των δρομολογίων μιας ολόκληρης βάρδιας.

Πρόκειται για ένα 100% ηλεκτρικό λεωφορείο, 8,7 μέτρων, με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, το οποίο κινείται αθόρυβα και έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 58 επιβατών, από τους οποίους οι 22 είναι καθήμενοι.

Έρχεται το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο στην Αθήνα - Με δυο ώρες φόρτιση καλύπτει 200 χλμ. Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Για πρώτη φορά είναι πραγματικότητα πλέον ένα ηλεκτρικό λεωφορείο στην Αθήνα. Με σταδιακά βήματα οφείλουμε και πρέπει να βάλουμε την ηλεκτροκίνηση κυρίως στα αστικά κέντρα των πόλεων. Είμαστε στην τελική φάση της υπογραφής της απόφασης για τα σημεία φόρτισης», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Θάνος Βούρδας.

Με αμάξωμα κατασκευασμένο από αλουμίνιο, ηλεκτροκινητήρες στις πλήμνες των τροχών με ισχύ 180 (2Χ90) kW (250 ίπποι), ροπή 350 Nm άμεσα διαθέσιμη από το ξεκίνημα του λεωφορείου και με μόνο δύο ώρες χρόνο φόρτισης μπαταριών, το αστικό ηλεκτρικό BYD έχει τη δυνατότητα να καλύψει μέχρι και περίπου 200 χιλιόμετρα χωρίς επαναφόρτιση.

Έρχεται το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο στην Αθήνα - Με δυο ώρες φόρτιση καλύπτει 200 χλμ. Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Για τους ειδικούς των αστικών συγκοινωνιών πρόκειται για ένα σπουδαίο τεχνικό πλεονέκτημα, καθώς το λεωφορείο, μετά από μια πλήρη φόρτιση τη νύχτα στο αμαξοστάσιο, έχει τη δυνατότητα εκτέλεσης των δρομολογίων μιας ολόκληρης βάρδιας, απαλλάσσοντας έτσι τον συγκοινωνιακό φορέα από την εγκατάσταση έξτρα φορτιστών στις αφετηρίες ή σε άλλα σημεία για την επαναφόρτιση των μπαταριών, μια υποδομή που αυξάνει σημαντικά το κόστος λειτουργίας του στόλου. Το "αναγεννητικό" σύστημα των φρένων μετατρέπει ένα μέρος της κινητικής ενέργειας σε ηλεκτρική, την οποία αποθηκεύει στις μπαταρίες συμβάλλοντας έτσι στην αύξηση της ακτίνας λειτουργίας του λεωφορείου», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ.

«Τα ηλεκτρικά οχήματα είναι πολύ πιο επικερδή από τα υπόλοιπα, καθώς η συντήρηση τους είναι πιο φθηνή και πιο χαμηλή από τη συντήρηση της μηχανής καύσης και επιπλέον το κόστος του ηλεκτρισμού και των επαναφορτίσεων είναι πολύ πιο χαμηλό από το κόστος του πετρελαίου», επισήμανε ο Χαβιέρ Κόντιτζοχ, αντιπρόεδρος της BYD Europe, που μέχρι στιγμής μετρά 50.000 παραδόσεις BYD ηλεκτρικών λεωφορείων σε όλο τον κόσμο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM