Συνεχίζεται η αποχή των μαθητών στη Σάμο επειδή φοιτούν προσφυγόπουλα στο σχολείο

Συνεχίζεται η αποχή των μαθητών στη Σάμο επειδή φοιτούν προσφυγόπουλα στο σχολείο Facebook Twitter
3

Συνεχίζουν να απέχουν από τα μαθήματα τους, για δεύτερη εβδομάδα, με απόφαση των γονέων τους, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου άνω Βαθέος της Σάμου.


Σύμφωνα με ενημέρωση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, σήμερα Δευτέρα, από το σύνολο των 150 μαθητών του σχολείου απείχαν οι 106. Η απόφαση για συνέχιση της αποχής λήφθηκε με 70 γονείς να ψηφίζουν υπέρ της αποχής και 16 κατά.

Αίτημα της κινητοποίησης, η μη λειτουργία Δομής Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης Προσφύγων, μέσα στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα. Ανάλογο αίτημα κατέθεσαν με κοινό τους ψήφισμα 12 σύλλογοι σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού.

Ζητούν, επίσης, να δημιουργηθεί για αυτά τα παιδιά δομή Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης μέσα στο ΚΥΤ της Σάμου ή τα συγκεκριμένα παιδιά να μην επιστρέφουν στο ΚΥΤ, αλλά να μένουν σε σπίτια εκτός ΚΥΤ.

Σημειώνεται ότι για σήμερα έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των δημοτικών σχολείων στο Βαθύ, προκειμένου να αποφασισθεί κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με κορύφωση την Τετάρτη 20 Μαρτίου, με αποχή του συνόλου των μαθητών των δημοτικών σχολείων του νησιού.

Παρέμβαση της Δικαιοσύνης

Την περασμένη Παρασκευή, μετά την παρέμβαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης βορείου Αιγαίου Αριστείδη Καλάργαλη, η Εισαγγελία Σάμου κάλεσε εκπροσώπους συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και τους ενημέρωσε για τις επιπτώσεις που ορίζει ο νόμος στις περιπτώσεις μη τήρησης της υποχρεωτικής φοίτησης των παιδιών.


Επίσης, μηνύσεις κατά των διοικητικών συμβουλίων Συλλόγων Γονέων που συμμετέχουν στην αποχή των παιδιών από τα μαθήματα κατατέθηκαν από αντιρατσιστικούς φορείς, ενώ σήμερα στο θέμα παρενέβη ο Συνήγορος του Πολίτη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Εδώ έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής.1) τα παιδιά αυτά κάνουν αποχή και όχι κατάληψη. Δεν παρακωλύουν το μάθημα και δεν εμποδίζουν όποιον θέλει να παρακολουθήσει 2) ο εισαγγελέας ΠΟΤΕ δεν παρενέβη όταν κάποια άλλα παιδιά έκαναν κατάληψη επειδή η τυρόπιτα δεν είναι τετράγωνη.3) Επίσης σε ότι αφορά τις καταλήψεις θυμίζουμε ότι δεν υπάρχει σχολικό άσυλο παρ' όλα αυτά έτσι και παρέμβει εισαγγελέας ή αστυνομία σε κατάληψη σχολείου με τα αιτήματα της οποίας συμφωνεί η αριστεροδηθενιά θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ και θα τσιρίζουν μιλώντας για χουντικά κατάλοιπα.4) Έχουμε όλοι το δικαίωμα να διαμαρτυρηθούμε. Όχι μόνο οι αναρχικοί και οι αριστεροί.
Καλά σοβαρά τώρα? Ελπίζω να μην έχετε παιδιά ειλικρινά !! Γνωρίζετε πως η εκπαίδευση στη Ελλάδα είναι υποχρεωτική ως και το Γυμνάσιο? Οι γονείς τι ακριβώς λένε στα παιδάκια του δημοτικού? Δεν θα πάτε σχολείο φέτος γιατί? Για ποιον λόγο? Επειδή δεν θέλουμε στο σχολείο σας παιδάκια που γλίτωσαν από πόλεμο??
Ο εισαγγελέας δεν παρενέβη στις άλλες καταλήψεις γιατί δεν έγιναν διακρίσεις, δεν μπορείς να συγκρίνεις τις 2 καταστάσεις. Αν η κατάληψη γίνεται ρατσοιστική επίθεση, η παρέμβαση δεν είναι χούντα γιατί καταπατάς βασικό θεμελιώδες δικαίωμα κάποιου. Έχεις το δικαίωμα να διαμαρτυρηθείς. Το βρίσκω κωμικοτραγικό να είσαι απο μια χώρα τόσο φτχωή και να θεωρείς οτι έχεις εξασφαλιστεί με τόση σιγουριά, οτι ποτέ δε θα βρεθείς στη θέση τους. Σου χαλάνε τον πολιτισμό? Θεωρείς οτι η επίθεση σε πρόσφυγες πολέμου είναι high class ας πούμε?