Θεσσαλονίκη: Τα πρώτα προβλήματα από τον χιονιά - Καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο Μακεδονία

Θεσσαλονίκη: Τα πρώτα προβλήματα από τον χιονιά - Καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο Μακεδονία Facebook Twitter
0

Τα πρώτα προβλήματα από την κακοκαιρία Ωκεανίς και τον χιονιά ξεκίνησαν καθώς με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η χιονόπτωση ακόμη και στο κέντρο της πόλης.

Καθυστερήσεις στις αφίξεις των αεροπορικών πτήσεων σημειώνονται στο αεροδρόμιο Μακεδονία λόγω της χαμηλής νέφωσης σε συνδυασμό με τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Συγκεκριμένα μία πτήση από Λάρνακα δεν προσγειώθηκε στη Θεσσαλονίκη, αλλά στην Αθήνα και καθυστερήσεις παρατηρούνται σε αφίξεις από άλλους προορισμούς, ενώ οι αναχωρήσεις διεξάγονται κανονικά.

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα βρίσκονται σε ετοιμότητα, αλλά δεν χρειάστηκε να παρέμβουν, καθώς η χιονόπτωση ξεκίνησε σχετικά αργά. Το πρόβλημα παραμένει η χαμηλή νέφωση, σύμφωνα με εκπρόσωπο του αεροδρομίου.

Μικροπροβλήματα έχουν προκληθεί από τη χιονόπτωση που ξεκίνησε τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη στην κίνηση των λεωφορείων του ΟΑΣΘ, κυρίως στα ορεινά των περιφερειακών δήμων.

Ταλαιπωρία βιώνουν αυτή την ώρα οδηγοί που επιχειρούν να βγουν ή να μπουν στο περιφερειακό από τον κόμβο του Αγίου Παύλου και του Επταπυργίου στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με το seleo, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης αυτοκίνητα έχουν ακινητοποιηθεί στο σημείο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προσεγγίσει αλατιέρα και εκχιονιστικό μηχάνημα για να καθαρίσει το οδόστρωμα. Καλό θα είναι οι οδηγοί να αποφεύγουν το σημείο.

Με χιόνια και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες έκανε την εμφάνιση της η κακοκαιρία  στη Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στις 10 το πρωί η θερμοκρασία στη Φλώρινα ήταν στους -6 βαθμούς Κελσίου.

Επίσης, την ίδια ώρα, στην Κοζάνη ο υδράργυρος έπεσε στους -4, στην Καστοριά στους -3 και στην Αλεξανδρούπολη στους -2 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη το θερμόμετρο δείχνει  0 βαθμούς με τις νιφάδες χιονιού να πέφτουν ακόμη και στο κέντρο της πόλης, ενώ 2 βαθμούς ήταν η θερμοκρασία σε Καβάλα και Σέρρες.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM