Δίκη Γρηγορόπουλου: Ο Κορκονέας μπορούσε να αποφύγει τον πυροβολισμό, λέει ο Σαραλιώτης

Δίκη Γρηγορόπουλου: Ο Κορκονέας μπορούσε να αποφύγει τον πυροβολισμό, λέει ο Σαραλιώτης Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στο Εφετείο Λαμίας. 

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας ολοκλήρωσε την απολογία του και ξεκίνησε τη δική του ο Βασίλης Σαραλιώτης, για τη δολοφονία του μαθητή τον Δεκέμβριο του 2008. 

Κατά την ολοκλήρωση της απολογίας, ο Κορκονέας - που είναι ο βασικός κατηγορούμενος - επανέλαβε τη «συντριβή» του για ό,τι έγινε. Ο Βασίλης Σαραλιώτης, υποστήριξε από την πλευρά του πως κατηγορείται «άδικα».

«Εξαιτίας του Επαμεινώνδα Κορκονέα να πυροβολήσει βρίσκομαι εδώ», είπε ο Σαραλιώτης. «Εγώ δεν πυροβόλησα, κατηγορούμαι άδικα», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς από τον εισαγγελέα αν περιφρονεί τον πρώην συνάδελφό του απάντησε: «δεν τον περιφρονώ, αυτό που λέω είναι ότι τον πυροβολισμό μπορούσε να τον αποφύγει».

Ο ίδιος είπε ότι δεν ήταν σε θέση να καταλάβει αν ο Κορκονέας είχε σκοπό να συμμετέχει σε καβγά ή να περιοριστεί στα προβλεπόμενα.

Για το γεγονός ότι ο ίδιος τον ακολούθησε, πεζός, στο σημείο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου, υποστήριξε ότι ακολούθησε τον Κορκονέα επειδή ήταν ανώτερός και αρχαιότερός του και, ως εκ τούτου, ήταν «υπηρεσιακό του χρέος».

Ο Σαραλιώτης είπε ότι, μετά τον πυροβολισμό του Γρηγορόπουλου, κοιτούσε «σαστισμένος» τον Κορκονέα μέσα στο περιπολικό και πως όταν γύρισαν στο ΑΤ Εξαρχείων, ενημέρωσαν τον αξιωματικό υπηρεσίας για τη χρήση όπλου. Για την ύπαρξη θύματος από τον πυροβολισμό, πληροφορήθηκε στη ΓΑΔΑ.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 25 Φεβρουαρίου, με το υπόλοιπο της απολογίας Σαραλιώτη και ερωτήσεις της Πολιτικής Αγωγής. Οι συνήγοροι θα ολοκληρώσουν τις αγορεύσεις τους στις 14 και 26 Μαρτίου αντίστοιχα. 

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια