Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους ετοιμάζουν οι αγρότες καθώς φαίνεται πως για την ώρα υπάρχει αδιέξοδο στις συζητήσεις με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

 

 Το συντονιστικό όργανο που συνεδρίασε χθες στη Λάρισα αποφάσισε την επέκταση των κινητοποιήσεων.

 

Στις προθέσεις τους είναι να αποκλείσουν το Σάββατο τις σήραγγες στα Τέµπη, στην Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσαν οι αγρότες του µπλόκου της Νίκαιας.

 

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Οµοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νοµού Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, επέρριψε την ευθύνη για την κλιμάκωση στην κυβέρνηση. «Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη που δεν συναντιέται µαζί µας για να δώσει λύσεις στα προβλήµατα. Αυτή µας βγάζει στον δρόµο µε την πολιτική της και αυτή κλείνει τους δρόµους» τόνισε ο κ. Μαρούδας.

 

Οι αγρότες απέρριψαν το κάλεσµα του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων, Σταύρου Αραχωβίτη, ως «άνευ ουσίας», αφού, όπως ισχυρίζονται, δεν µπορεί να δώσει λύση στα προβλήµατά τους.

 

Οι αγρότες ζήτησαν τετραµερή διυπουργική συνάντηση είτε υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είτε υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη ∆ραγασάκη, µε τον κ. Αραχωβίτη, πάντως, να απορρίπτει το αίτηµά τους.

 

Στη Θεσσαλονίκη από χθες το µεσηµέρι τα τρακτέρ έχουν παραταχθεί κατά μήκος του κόμβου του Δερβενίου, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας, χωρίς να εµποδίζουν την κυκλοφορία.

 

Στην Καστοριά αγρότες και κτηνοτρόφοι προχώρησαν χθες σε αποκλεισμό της ΔΟΥ από τις 12 έως τις 2το µεσηµέρι.

 

Το Σάββατο θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαµαρτυρίας µε τα τρακτέρ τους έξω από το πολιτικό γραφείο της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Ολυµπίας Τελιγιορίδου στην Καστοριά.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr