Αγωνία στο Μεσολόγγι - Δεν έχουν βρει ακόμη τον πιλότο, αλλά ούτε το αεροσκάφος

Αγωνία στο Μεσολόγγι - Δεν έχουν βρει ακόμη τον πιλότο, αλλά ούτε το αεροσκάφος Facebook Twitter
Ο Παναγιώτης Κεφαλάς, κάτοικος Πατρών, είναι ο πιλότος του μονοκινητήριου αεροσκάφους που αγνοείται στο Μεσολόγγι
0

Συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες για να εντοπιστεί ο πιλότος του αεροσκάφος που κατέπεσε χθες στην θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Μεσολογγίου.

Αν και η επιχείρηση είναι μεγάλη, τα ευρήματα είναι ελάχιστα. Δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος του πιλότου ενώ πέρα από μια κηλίδα καυσίμων στο νερό ενώ αργά το απόγευμα βρέθηκε το κάθισμα του μικρού αεροπλάνου.

Οι έρευνες σταμάτησαν όταν έπεσε το σκοτάδι και θα ξεκίνησαν πάλι σήμερα το πρωί.

Ο Παναγιώτης Κεφάλας, ο πιλότος του μικρού αεροσκάφους κατάγεται από τα Ιωάννινα και είναι κάτοικος Πατρών. Εργαζόταν παλαιότερα ως μηχανικός και είναι απόστρατος στην Πολεμική Αεροπορία, με πιστοποίηση και για μαχητικά αεροσκάφη. Είναι παντρεμένος, με δύο παιδιά.

Στις έρευνες συμμετέχουν διασώστες, δύτες, βατραχάνθρωποι αλλά και αλιευτικά σκάφη.

Υπενθυμίζεται πως χθες το μεσημέρι, ένας ψαράς ειδοποίησε τις αρχές για την πτώση του αεροσκάφους. Ο Κώστας Τριανταφυλλίδης, κάτοικος Κρυονερίου, είδε το μονοκινητήριο αεροσκάφος να πέφτει στον Πατραϊκό κόλπο και ενημέρωσε το λιμεναρχείο. «Έκατσε πέντε δευτερόλεπτα στον αφρό και μετά εξαφανίστηκε», είπε χαρακτηριστικά, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Η τελευταία επικοινωνία του πιλότου με το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας ήταν στις 12:29. Από εκείνη τη στιγμή αγνοείται, ενώ ο συναγερμός στις ειδικές δυνάμεις σήμανε στις 13:20, όταν ήταν προγραμματισμένη η επιστροφή του. Στις 13:24 τέθηκαν οι αρχές σε φάση κινδύνου.

Αγωνία στο Μεσολόγγι - Δεν έχουν βρει ακόμη τον πιλότο, αλλά ούτε το αεροσκάφος Facebook Twitter

Η ανακοίνωση του Λιμενικού για το περιστατικό αναφέρει:

«Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Μεσολογγίου από την τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία για πτώση αεροσκάφους στη θαλάσσια περιοχή Πατραϊκού κόλπου, ανοιχτά της περιοχής «ΚΑΒΟΥΡΟΤΡΥΠΑΣ» Κρυονερίου.

Σύμφωνα με την Αερολέσχη Μεσολογγίου, πρόκειται για μονοκινητήριο διθέσιο αεροσκάφος, το οποίο είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Μεσολογγίου με προορισμό την Πάτρα και επιστροφή, ενώ στο αεροσκάφος επέβαινε ο 47χρονος χειριστής του.

Στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή έσπευσαν οκτώ περιπολικά σκάφη και ναυαγοσωστικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., έξι αλιευτικά σκάφη, δύο παραπλέοντα πλοία, ενώ από ξηράς δύο περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και κλιμάκια στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου -Πατρών και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας.

Στις έρευνες συμμετείχαν επίσης ένα ελικόπτερο της Μοίρας Ελικοπτέρων Λιμενικού Σώματος και δύο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ιδιώτες δύτες.

Από τις μέχρι και τώρα έρευνες δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστεί το αεροσκάφος και ο αγνοούμενος χειριστής του, ενώ στη θαλάσσια περιοχή των ερευνών εντοπίστηκε μικρών διαστάσεων κηλίδα.

Οι έρευνες συνεχίζονται και κατά την διάρκεια της νύχτας».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ