Σε ισόβια καταδικάστηκε ο 56χρονος που σκότωσε την ίδια του την κόρη και στη συνέχεια έβαλε φωτιά στο σπίτι τους στην Πετρούπλη για να κρύψει τα ίχνη του.

 

Ο παιδοκτόνος είχε σοκάρει το Πανελλήνιο με το στυγερό του έγκλημα όταν αποκαλύφθηκε ως ο δράστης της δολοφονίας της 18χρονης Ειρήνης.

 

H 18χρονη είχε δολοφονηθεί στις 30 Αυγούστου 2017. O πατέρας της φέρεται ότι μαχαίρωσε, στραγγάλισε, αποπειράθηκε να προκαλέσει ασφυξία και στη συνέχεια έβαλε φωτιά με μαγειρικό λάδι στο σπίτι.

 

Η 18χρονη είχε καταλήξει λίγες ημέρες αργότερα στο νοσοκομείο.

 

Σήμερα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας του επέβαλε ομόφωνα ποινή ισόβιας κάθειρξης και δέκα ετών για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και του εμπρησμού.

 

Η καταδίκη προκάλεσε με το άκουσμά της εν μέρει ανακούφιση στους συγγενείς του κοριτσιού.

 

Στον 56χρονο δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό. «Ήταν τόσο αποφασισμένος να σκοτώσει το παιδί του που ούτε μια φορά δεν δίστασε», είχε άλλωστε αναφέρει ο εισαγγελικός λειτουργός στην αγόρευσή του.

 

Ο εισαγγελικός λειτουργός τόνισε πως ο κατηγορούμενος έχει πλήρη καταλογισμό και προέτρεψε τους δικαστές να μην κάνουν δεκτούς τους ισχυρισμούς του 56χρονου περί ψυχικής νόσου, χαρακτηρίζοντάς τον «ψυχρό δολοφόνο».

 

Ο κ. Αντωναράκος επισήμανε πως ο θάνατος της 18χρονης Ειρήνης ήταν μαρτυρικός, καθώς ο πατέρας της «προσπάθησε με τέσσερις τρόπους να την εξοντώσει. Πρώτα με μαχαίρι, μετά με πυρκαγιά, μετά προσπάθησε να τη στραγγαλίσει και στη συνέχεια έπεσε πάνω της κλείνοντάς της το στόμα και τη μύτη, αφού μοναδικός του σκοπός να τη σκοτώσει, αδιαφορώντας αν θα πάθει κάτι και ο ίδιος. Ήταν τόσο αποφασισμένος να σκοτώσει ο παιδί του που ούτε μια φορά δε διστάζει. Η κοπέλα αντιστάθηκε. Φώναζε βοήθεια, δεν ήθελε να πεθάνει ήθελε να ζήσει». Ο εισαγγελικός λειτουργός είπε επίσης πως ο 56χρονος είχε προσχεδιάσει το έγκλημα καθώς χρησιμοποιούσε τα παιδιά του και κυρίως την Ειρήνη, για να φέρει πίσω τη σύζυγό του: «Όταν κατάλαβε ότι αυτό δεν μπορούσε να συμβεί, προέβη στο έγκλημα από εκδίκηση».

 

Είπε επίσης πως ό,τι κι αν λέει τώρα ο κατηγορούμενος περί ψυχικής νόσου, γεγονός είναι πως στη δικογραφία δεν υπάρχει ρητή διάγνωση ψυχικής νόσου πριν από την τέλεση του αδικήματος πλην ενός εγγράφου που αναφέρεται σε νοσηλεία του λόγω έντονου στρες: «Από κατάθλιψη μπορεί να πάσχει η μισή Ελλάδα. Αν όποιος έχει κατάθλιψη σκοτώνει το ίδιο του το παιδί, φαντάζεστε πού θα είχαμε φτάσει».