Εκτεταμένο ρεπορτάζ για τη σημερινή τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού με στόχο τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, φιλοξενεί η γαλλική εφημερίδα Figaro στην ηλεκτρονική της έκδοση. 

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η τεχνική της απόπειρας, δηλαδή η τοποθέτηση του μηχανισμού σε κατσαρόλα και το προειδοποιητικό τηλεφώνημα, παραπέμπει στις επιθέσεις της οργάνωσης «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», μιας «ομάδας αναρχικών που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων της Ουάσινγκτον». 

 

Την ίδια εκτίμηση κάνουν και αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, βασιζόμενοι στη συνδεσμολογία της βόμβας. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς η βόμβα περιείχε περίπου 1 κιλό πυρίτιδας. Επίσης, επισημαίνουν πως σε προηγούμενη προκήρυξη της οργάνωσης είχε γίνει ονομαστική αναφορά στον κ. Ντογιάκο.

 

Η γαλλική εφημερίδα προσθέτει πως «τα τελευταία χρόνια είναι συνηθισμένες οι μη αιματηρές επιθέσεις στα κέντρα εξουσίας, για τις οποίς κατηγορούνται αναρχικοί και ακροαριστεροί». 

 

Όσον αφορά τον Ισίδωρο Ντογιάκο, η Figaro μιλάει για «αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, ο οποίος ήταν είχε ζητήσει την παραπομπή σε δίκη των στελεχών της Χρυσής Αυγής με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης».Επίσης «κατηγορήθηκε από ΜΜΕ πως προσπάθησε να αμβλύνει το σκάνδαλο της δωροδοκίας Ελλήνων αξιωματούχων από τη Siemens». 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr