Ο Δήμος Αθηναίων στρώνει στην άσφαλτο καινοτόμο υλικό για τη μείωση της θερμοκρασίας στην πόλη

Ο Δήμος Αθηναίων στρώνει στην άσφαλτο καινοτόμο υλικό για τη μείωση της θερμοκρασίας στην πόλη Facebook Twitter
2

Αύριο, Κυριακή, 24 Ιουνίου, η οδός Βορέου, από το ύψος της Αθηνάς μέχρι την Αιόλου, θα παραμείνει κλειστή από τις 7 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, καθώς ο δήμος Αθηναίων ξεκινά μία πιλοτική δράση με στόχο τη μείωση της θερμοκρασίας στην πόλη και τη βελτίωση των κλιματολογικών συνθηκών.

Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική τοποθέτηση του καινοτόμου υλικού CoolSeal.

Πρόκειται για μία αντανακλαστική επίστρωση ασφάλτου που συμβάλλει στη μείωση των υψηλών θερμοκρασιών και έχει μέχρι στιγμής εφαρμοστεί πιλοτικά με επιτυχία στην πόλη του Λος Άντζελες.

Η τοποθέτηση θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας εξαιτίας των ιδιαίτερων προδιαγραφών του υλικού, ώστε να διασφαλιστεί η άρτια σταθεροποίησή του.

Κατά τη δοκιμαστική εφαρμογή (demo) του CoolSeal θα ληφθούν μετρήσεις και θα αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητά του σε πραγματικές συνθήκες του αστικού περιβάλλοντος από το Εργαστήριο Γενικής και Γεωργικής Μετεωρολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Εργαστήριο Κλιματολογίας και Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σε επόμενο στάδιο, η πιλοτική εφαρμογή του υλικού θα επεκταθεί σε δυο ακόμη δρόμους στην 4η Δημοτική Κοινότητα. Τα αποτελέσματα της δράσης αυτής θα οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα για τον βέλτιστο σχεδιασμό των νέων «πράσινων» υποδομών της πόλης.

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Εντάξει δεν είναι κακή κίνηση, ας το κάνουν αλλά με τα λεφτά αυτά ας φύτευαν δένδρα όπου γινόταν και νέα άσφαλτος σε διάφορες οδούς. Το "απόλυτη επιτυχία" σχετικό είναι. Λευκή επιφάνεια στην Αθήνα? Με τόση κίνηση και καυσαέρια, λάδια κτλπ θα βρωμίσει η οδός και θα φαίνεται πολύ βρώμικη στο μάτι. Άσε που σε μέρες ηλιοφάνειας θα τυφλώνεσαι. Είχα διαβάσει σχόλια Αμερικανών όταν το δοκιμάσανε εκεί. Δεν τους άρεσε ιδιαίτερα.