Ξεκίνησε το Ραμαζάνι - Ευχές στους μουσουλμάνους της Ελλάδας από τον Τσίπρα

Ξεκίνησε το Ραμαζάνι - Ευχές στους μουσουλμάνους της Ελλάδας από τον Τσίπρα Facebook Twitter
SOOC
2

Τις ευχές του για ένα «ευτυχές και ειρηνικό» ραμαζάνι, έστειλε σε όλους τους μουσουλμάνους της Ελλάδας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 

«Σε όλους τους μουσουλμάνους στη χώρα μας και όλο τον κόσμο, εύχομαι ένα ευτυχές και ειρηνικό ραμαζάνι. Ramadan Mubarak» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο πρωθυπουργός. 


Το Ραμαζάνι, που ξεκίνησε σήμερα, αποτελεί τη σημαντικότερη θρησκευτική γιορτή των μουσουλμάνων.

Στο ισλαμικό ημερολόγιο, ο ένατος μήνας συμπίπτει με την περίοδο που, κατά τη μουσουλμανική παράδοση, δόθηκε το Κοράνι στους ανθρώπους.

Είναι μιας περίοδος εντατικής προσευχής και αυστηρής νηστείας από νερό και τροφή, από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου. 

Η νηστεία αποτελεί έναν από τους πέντε «πυλώνες» του Ισλάμ, μαζί με την καθημερινή προσευχή, την ελεημοσύνη, τη διακήρυξη της πίστης και το προσκύνημα στην Μέκκα.

Ευχές απέστειλε και η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων, εκφράζοντας την ελπίδα ο μήνας του Ραμαζανίου να είναι ένας μήνας αγάπης και ελεημοσύνης.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα παραχωρηθούν δωρεάν χώροι εντός του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ) και του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α), για την απρόσκοπτη τέλεση των θρησκευτικών καθηκόντων των μουσουλμάνων συμπολιτών μας, κατά την μεγάλη εορτή της Λύσης της Νηστείας του Ραμαζανίου.

Όσοι επιθυμούν να κάνουν χρήση των χώρων αυτών θα πρέπει να υποβάλλουν σχετικό αίτημα στις διοικήσεις του Σ.Ε.Φ. ή του Ο.Α.Κ.Α. μέχρι την 1η Ιουνίου.

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ