19 προσαγωγές στον λόφο του Στρέφη για «φραστική επίθεση σε τοπογράφους»

19 προσαγωγές στον λόφο του Στρέφη για «φραστική επίθεση σε τοπογράφους» Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου Eurokinissi
0

Σε 19 προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία σήμερα το πρωί στο Λόφο του Στρέφη, για λεκτική επίθεση σε συνεργείο τοπογράφων που είχε μεταβεί στο σημείο για μετρήσεις, στο πλαίσιο της ανάπλασης του λόφου. 

Η ανάπλαση έχει ανατεθεί από τον δήμο σε εταιρεία και αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στον Αύγουστο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το συνεργείο είχε πάει εκεί από το πρωί, ενώ υπήρχε και μία διμοιρία ΜΑΤ για την προστασία του.

Τα άτομα που απευθύνθηκαν στους τοπογράφους, φέρεται να αντιδρούν στην όλη διαδικασία, και επιχείρησαν να εμποδίσουν το συνεργείο. Κάποιοι εξ αυτών, προέβησαν σε λεκτική επίθεση προς τους τοπογράφους. 

Οι αστυνομικές δυνάμεις τους εμπόδισαν να προχωρήσουν και προσήγαγαν 19 από τους συγκεντρωθέντες, οι οποίοι οδηγήθηκαν στο μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, στον Λόφο του Στρέφη βρέθηκαν μηχανικοί της εταιρείας που έχει αναλάβει την ανάπλαση, προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία. 

Στην περίμετρο του Λόφου είχε αναπτυχθεί αστυνομική δύναμη, καθώς υπήρχε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων της περιοχής. Οι κάτοικοι αντιδρούν, καθώς όπως υποστηρίζουν, δεν είχαν ενημερωθεί για τα σχέδια της εταιρείας και θεωρούν πως θα ιδιωτικοποιηθεί ακόμη ένας χώρος πρασίνου και με την ανάπλαση θα αλλάξει τελείως το ύφος της περιοχής των Εξαρχείων.
 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ